BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Ένωση Ηρακλείου

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη «στάση πληρωμών» τους τελευταίους μήνες στην Ένωση Ηρακλείου.

Στα 77 εκατ. ευρώ το δάνειο της Πειραιώς προς την ΕΑΣ Ηρακλείου

2
0
Σε απεργιακή κινητοποίηση κατέρχονται την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στην Ένωση Ηρακλείου, όπως αποφάσισαν στην τελευταία γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη «στάση πληρωμών» που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες η Ένωση και τονίζουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά και αξεπέραστα. Δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν στοιχειώδεις οικονομικές τους υποχρεώσεις όπως λογαριασμούς, εφορία, ανάγκες για τις σπουδές των παιδιών τους κι έχουν χάσει την υπομονή τους.

 «Τα προβλήματα από τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει η διοίκηση είναι πολλά και αξεπέραστα και γι’ αυτόν τον λόγο η κινητοποίηση χαρακτηρίζεται επιβεβλημένη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του σωματείου των Εργαζομένων στην ΕΑΣΗ και τονίζεται:

«Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους την επιβίωση της οργάνωσης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο γενικός γραμματέας του σωματείου Κώστας Βασιλάκης επεσήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι ιδιαιτέρως πιεστικά και αυτά τους ωθούν στην 48ωρη απεργία. Από τη στάση της διοίκησης της Ένωσης, είπε ο ίδιος, θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.
          
Στρατάκης: «Έχουν δίκιο, αλλά…
Δίκιο δίνει στους εργαζόμενους της Ένωσης ο πρόεδρος της Ανδρέας Στρατάκης, ο οποίος επισημαίνει  ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν χρήματα για την εξόφλησή τους. «Έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, ξέρουμε ότι δυσκολεύονται κι εμείς ως διοίκηση έχουμε άγχος. Αλλά προς το παρόν δεν έχουμε χρήματα να τους εξοφλήσουμε».
Ο κ. Στρατάκης λέει ότι η απορρόφηση του περίφημου δανείου της Πειραιώς έχει «κολλήσει» σε κάποιες εκκρεμότητες στο ακίνητο της λεωφόρου 62 Μαρτύρων. Η Ένωση έχει προχωρήσει δικαστικά εναντίον κάποιων ιδιωτών που φέρονταν να είχαν ένα τμήμα του ακινήτου, έχει κερδίσει τη σχετική αγωγή και πρέπει να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμείς υποθέσεις με το κτηματολόγιο. «Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται τυπικά, αλλά απαιτούν πολύ χρόνο μέχρι να τακτοποιηθούν» επισημαίνει ο κ. Στρατάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ένωση μέσα στο 2014 έχει καταβάλλει στο προσωπικό ποσό ύψους 0,90 εκατομμυρίων ευρώ και οφείλει ακόμα 1 εκατ. ευρώ, μαζί με τις εξοφλήσεις αποζημιώσεων απολυμένων. Ο κ. Στρατάκης λέει ότι μέσα στο Νοέμβριο οι εργαζόμενοι θα εισπράξουν χρήματα από την αμοιβή της Ένωσης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης. Επίσης θα πληρωθούν και  από την απορρόφηση του δανείου, μόλις αυτό ξεμπλοκάρει. Ο ίδιος πιστεύει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει γίνει η εξόφληση.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία