BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ρόλος συμβούλου στο ΓΕΩΤΕΕ σε σύσκεψη την Παρασκευή για τα βοσκοτόπια

Στενή συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ επιδιώκει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης γεγονός που αποδεικνύεται με την παραχώρηση ειδικού χώρου εντός του υπουργείου στα στελέχη του Επιμελητηρίου προκειμένου να αποκτήσουν ρόλο βασικού συμβούλου και μάλιστα αυτό θα αποτυπωθεί στην πράξη με την πρώτη σύσκεψη την ερχομένη Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου για το μείζον θέμα των βοσκοτόπων.

Ρόλος συμβούλου στο ΓΕΩΤΕΕ σε σύσκεψη την Παρασκευή για τα βοσκοτόπια

0
3

Για επωφελή συζήτηση και μελλοντική στενή συνεργασία έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου με τον Σπύρο Μάμαλη, πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ (εκπροσωπεί 30.000 γεωτεχνικούς).

Αναφορικά με το ζήτημα των βοσκοτόπων, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι εδώ και ένα χρόνο ο ΓΕΩΤΕΕ είχε συστήσει επιτροπή γνωμοδότησης, τα αποτελέσματα της οποίας χρησιμοποιήθηκαν κατά μεγάλο μέρος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τη στοιχειοθέτηση της πρότασής του σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των βοσκοτόπων. Μάλιστα, όπως ανέφερε, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του ΓΕΩΤΕΕ, του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και των Περιφερειών προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο μιας οριστικής και ολοκληρωμένης πρότασης.

Από τη πλευρά του ο κ. Μάμαλης υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που δίνεται στο ΓΕΩΤΕΕ η ευκαιρία να συνεργαστεί τόσο στενά με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η παραχώρηση ειδικού χώρου για τα στελέχη του είναι αντιπροσωπευτική της διάθεσης του κ. Αποστόλου να δώσει στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας την ευκαιρία που του αξίζει να συνδράμει στη παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και μάλιστα με ρόλο πρωταγωνιστή. «Είναι γεγονός ότι όλοι έχουν πλέον στραμμένα τα μάτια τους στο πρωτογενή τομέα παραγωγής», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το ΓΕΩΤΕΕ στην επόμενη συνάντησή του με τον κ .Αποστόλου υποσχέθηκε να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς τη κατεύθυνση της ανασυγκρότησής του τομέα και όπως τόνισε εφεξής θα έχει συγκεκριμένο ρόλο που θα φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Νικόλαος Μπόκαρης , πρόεδρος των Δασολόγων του ΓΕΩΤΕΕ ο οποίος δήλωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συμβολή του δασικού τομέα στη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στη βελτίωση του εισοδήματος των παραγωγών. Από αμφότερες τις πλευρές αναγνωρίστηκε η ανάγκη για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας του δασικού τομέα και της σύνδεσής της με τον παραγωγική διαδικασία, γεγονός που θα βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας ολόκληρης της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ για τη συνάντηση

Σε πνεύμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Προέδρου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) Σπυρίδωνα Μάμαλη, με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι θέσεις του Επιμελητηρίου για θέματα του πρωτογενή τομέα της οικονομίας όπως είναι η εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π., η επιστημονική στήριξη της κτηνοτροφίας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ζωικών προϊόντων και οι βοσκήσιμες γαίες - βοσκότοποι. Συγκεκριμένα, για το θέμα των βοσκήσιμων γαιών και των βοσκοτόπων το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έχει λεπτομερές και τεκμηριωμένο πόρισμα από την ειδική Ομάδα Εργασίας που είχε συστήσει το 2013. 

Επιπλέον, στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν άμεσα τους γεωτεχνικούς, όπως είναι οι αλλαγές που προκλήθηκαν στο γεωτεχνικό επάγγελμα από τους μνημονιακούς νόμους, θέματα λειτουργίας του Επιμελητηρίου, η διάρθρωση και στελέχωση των γεωτεχνικών υπηρεσιών, η παρουσία των γεωτεχνικών δίπλα στην παραγωγική διαδικασία, η πρακτική άσκηση των γεωτεχνικών, η νομοθετική παρέμβαση για τη διευθέτηση του προβλήματος των  γεωτεχνικών του ΕΛΓΑ, η εφαρμογή του ΟΣΔΕ και ο ρόλος των Γεωτεχνικών μέσα από τις προβλέψεις του νέου Π.Α.Α..

Η πρώτη αυτή συνάντηση του Προέδρου και του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέδειξε τη συναντίληψη που υπάρχει στα κρίσιμα θέματα του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και αποτελεί την αφετηρία μιας νέα αρχής στις σχέσεις του Γεωτεχνικού κόσμου με το Υπουργείο, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και με την συμβολική κίνηση εκ μέρους του Υπουργού να παραχωρήσει στο Επιμελητήριο ειδικό χώρο στο Υπουργείο. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ως θεσμοθετημένος Σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης του πρωτογενή τομέα της οικονομίας, θα σταθεί δίπλα σε κάθε θετική και δημιουργική προσπάθεια με στόχο την εφαρμογή μιας αειφόρου και αναπτυξιακής αγροτικής πολιτικής στη χώρα μας. 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

19-02-2015 22:14makismakis

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ ΠΕΛΛΑΣ. Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟ ΑΛΛΟΥ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ.

Απάντηση

19-02-2015 19:49ΓΙΑΝΝΗΣ Κ

Στα πλαισια του ΟΣΔΕ,πρεπει να ελεγχθεί με ποιό τρόπο δηλώνονταν και από ποιούς , βοσκοτόπια που δεν ήταν δικά τους και εισέπραταν κοινοτικές ενισχύσεις χωρίς να τις δικαιούνταν,διαπράττοντας απάτη σε βάρος της Ελλάδας και της ΕΕ;Διαβασαμε στην agrenda (9.1.2015) ότι είχε στηθεί ολόκληρωμα κύκλωμα γύρω από τα βοσκοτόπια,με πρωταγωνιστές ,κυβερνητικούς αξιωματούχους,στελέχη δημόσιας διοίκησης και επώνυμους επιχειρηματίες .Τι σκοπό έχει η νέα κυβέρνηση.Θα αποκαλύψει όσους συμμετείχαν στο κύκλωμα.΄Η θα ακούσουμε πάλι,ότι η πολιτική ζωή του τόπου μας δεν ποινοκοποιείται.

Απάντηση

18-02-2015 13:25δημητρης

αν το υπουργειο παρει στοιχεια από το γεωτε όπως οι προηγούμενοι τοτε εμεις οι κτηνοτροφοι παμε να φυγουμε δεν μας χωραει αυτή η χωρα μια λυση υπαρχει βοσκοτοπο πρεπει να δικαιούνται πρωτα οι κατοικοι του κάθε δ,δ του δημου και εάν περεισευουν εκτασεις τοτε να της διανεμουν σε κατοικους των γειτονικων δ.δ των δημων στην συνεχεια αν τα στρεμματα είναι πολλα και υπαρχουν μετακινούμενοι να τα παραχορουν σε αυτους παντα με ισα κρητιρια και με δικαιωσινη αρμόδιος κατανομης ο δημος σε συνεργασια με την διευθ.αγροτικης ανάπτυξης.και όχι οι γεωπονοι γεωτεχνικοι γιατι και αυτοι είναι μερος του συστηματος αφου εχουν γδαρει τους αγροτες σε σχεδεια βελτιωσεις και προγραματα νεων αγροτων χωρις να δινουν τιμολογια όλα μαυρα δηλαδή καλη δουλεια στον υπουργο.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία