BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Χωρίς τους Λαρισαίους η ομάδα τευτλοπαραγωγών του Πλατέος

Διαφορετικούς δρόμους, πριν καλά – καλά ξεκινήσουν την κοινή τους πορεία, αποφάσισαν να ακολουθήσουν, εν τέλει, οι τευτλοπαραγωγοί της Λάρισας σε σχέση με εκείνους από την υπόλοιπη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, όσον αφορά στην πρωτοβουλία για τη σύσταση ομάδας παραγωγών για το τεύτλο.

Χωρίς τους Λαρισαίους η ομάδα τευτλοπαραγωγών του Πλατέος

0
0

Αν και είχαν προηγηθεί δύο κοινές συναντήσεις των παραγωγών, τόσο στη Λάρισα, όσο και στον Πλαταμώνα της Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και σύμπνοια ως προς το πώς θα πρέπει να προωθηθεί η διαδικασία, εντούτοις η τρίτη απόπειρα επαφής αποδείχθηκε… φαρμακερή.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουνίου, στο εργοστάσιο του Πλατέος στην Ημαθία, οι περίπου 35 τευτλοπαραγωγοί από τα Γιαννιτσά, τη Βέροια, την Κατερίνη και την Κοζάνη, που έσπευσαν να παραστούν σε αυτή, περίμεναν να εμφανιστούν οι Λαρισαίοι συνάδελφοί τους, αλλά επί ματαίω…

Αντί αυτού, υπήρξε μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου του συλλόγου τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλου Μπογιαννίδη, με τον ομόλογό του των τευτλοεξαγωγέων Λάρισας Θεόδωρου Δαλακούρα, με τον τελευταίο να ενημερώνει πως οι Λαρισαίοι αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους, ξεχωριστή, ομάδα παραγωγών.

«Μας είπαν ότι ο μελετητής θεωρεί ότι αν κάνουμε δύο διαφορετικές ομάδες παραγωγών θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε εις διπλούν τα προγράμματα που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση αυτών των συνεργατικών σχημάτων», αποκάλυψε στο Agronews ο κ. Μπογιαννίδης, για να προσθέσει με πικρία πως «δεν μας άρεσε πολύ αυτό, αλλά τί να κάνουμε. Αφού έτσι θέλουν… Περιμέναμε να έχουν τουλάχιστον το θάρρος να μας το πουν μπροστά μας και όχι δια της απουσίας τους».

Παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη οι παραγωγοί της ζώνης του Πλατέος (πλην Λαρισαίων) δεν πτοούνται και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, ακόμη και αν χρειαστεί να αξιοποιήσουν άλλο μελετητικό γραφείο, δεδομένου ότι κάποιοι από τους παρισταμένους είπαν ότι δεν συντρέχει λόγος να χρησιμοποιήσουν το γραφείο που είχαν μέχρι τώρα μια και είναι από τη Λάρισα.

«Σε κάθε περίπτωση εμείς από την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στη σύνταξη του καταστατικού και στο διορισμό προσωρινής διοίκησης για να αρχίσει εγγραφές μελών» εξηγεί ο κ. Μπογιαννίδης, ο οποίος παραδέχεται πως «αισθανθήκαμε να κοντοστεκόμαστε λιγάκι, γιατί δεν το κρύβω πως θέλαμε να είμαστε μαζί, αλλά συνεχίζουμε γρήγορα».

Στην εκδήλωση, να σημειωθεί, χαιρέτισε και ο προϊστάμενος γεωπονικών υπηρεσιών της ΕΒΖ ΑΕ κ. Γ. Κοκκίνης, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου τευτλοπαραγωγών Κ. Μακεδονίας, είπε πως η ζαχαροβιομηχανία θα στηρίξει τις όποιες προσπάθειες γίνουν προς την κατεύθυνση της σύστασης ομάδων παραγωγών και ότι καλό θα ήταν σε δεύτερο επίπεδο να γίνει και μια διεπαγγελματική ζάχαρης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εξελιξεις στην ΕΒΖ σχετικά με τη φετινή καμπάνια και τους τευτλοπαραγωγούς στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Αυγούστου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία