BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Οι κινήσεις της επόμενης ημέρας στα μπλόκα μετά τη νίκη στην Αθήνα

Tον δρόμο της επιστροφής για τα μπλόκα απ’ όπου ξεκίνησαν έχουν πάρει πάνω από 10.000 αγρότες που κατέκλυσαν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου την Αθήνα σε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο, με τις αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις να λαμβάνονται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πέμπτη 22 του μήνα.

KAR_3217

Πέτρος Γκόγκος

969
11

Μέσα σε μια εβδομάδα από την συνάντηση στο Μαξίμου, ο αγροτικός κόσμος κατάφερε να συμπυκνώσει σε μια ρεαλιστική και λειτουργική βάση τις διεκδικήσεις του, μακριά από μαξιμαλιστικά, όπως είχαν χαρακτηριστεί από κυβερνητικά στελέχη, αιτήματα.

«Παράγουμε σε ευρωπαϊκές τιμές και πουλούμε με τιμές βαλκανικές», «δεν μας αρκεί μια συγγνώμη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να πληρωθούν άμεσα οι ενισχύσεις του πρασινίσματος» ήταν μερικές από τις διατυπώσεις που έκαναν τις κόρνες των τρακτέρ να ηχήσουν έξω από την Βουλή το απόγευμα της Τρίτης.

Παρακολουθήστε την σταδιακή αποχώρηση των αγροτών από το Σύνταγμα:

Οι αγρότες οπωσδήποτε κέρδισαν τις εντυπώσεις και φαίνεται πως κατάφεραν μια στρατηγική νίκη έναντι της κυβέρνησης , αφού κατέστησαν σαφές ότι «μικροπαραχορήσεις», επικοινωνιακής λογικής και όχι ουσίας, όπως είναι μια μικρή δόση αγροτικού πετρελαίου, δεν μπορεί να δουλεύουν κάθε φορά.



Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τις δύο προηγούμενες χρονιές κατά τις οποίες το κίνημα των μπλόκων δεν κατάφερε να φέρει τρακτέρ στην πρωτεύουσα, φέτος έπειτα από μια χρονιά πλήρους εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, κατά την οποία έγιναν κατανοητές σε ολόκληρη την Ευρώπη οι αστοχίες και οι αδυναμίες της, η κινητοποίηση των αγροτών ήταν σχεδόν νομοτελειακή κι ας διέφευγε μέχρις ότου ήταν αργά, από τους επιτελείς του Μαξίμου.

Μένει να φανεί και η αξιοποίηση του μομέντουμ στα στρατηγεία των μπλόκων, με τον άμεσο προγραμματισμό να θέλει νέες συσκέψεις κατά τις οποίες θα διερευνηθούν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν να διατηρήσουν ζεστό το πλαίσιο διεκδικήσεων των αγροτών. Όπως μεταφέρουν επικεφαλής των μπλόκων, «ο αγώνας δεν μπορεί να διατηρεί για πολύ καιρό την ίδια ένταση» κάτι που κρύβει μια πιθανότητα γρήγοργς επιστροφής των τρακτέρ από τους κόμβους στα χωριά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι σκιές των τρακτέρ επί της Βασιλίσσης Αμαλίας θα μείνουν αποτυπωμένες για αρκετό καιρό στους εν Αθήναις.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

 

Σχόλια (11)
Προσθήκη σχολίου

22-02-2024 07:53Θανος

Αγώνες χωρίς φασαρίες χωρίς συμπλοκές όπως στον υπόλοιπη Ευρώπη τι σημαίνει; Ξεπούλημα περισσότερον αγροτοπατεραδων, γι'αυτό και μας αφήνουν να πάμε όπου θέλουμε, αρνάκια,,,,,,,,

Απάντηση

22-02-2024 00:26habo

Θα με ενδιεφερε να μαθω ποσοι ειναι οι πραγματικοι αγροτες . Και οχι οι κατα κυριον επαγγελμα αγροτες . Ποσοι ημαστε ρε παιδια που ζουμε μονο απο τα χωραφια ; Γιατι αυτη η μουγκα γυρω απ το επαγγελμα ; Οι συγγενεις μου ειναι ολοι στην Αθηνα , απο γιατροι μεχρι συνταξιουχοι δημοσιοι υπαλληλοι (ετων 50) Παιρνουν επιδοτησεις ελγα τα παντα ολα για περιπου 1000στρ Αυτο δεν ισχυει πουθενα στην ευρωπη .

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

21-02-2024 18:31Κουλής

Αγαπητοί αγρότες κερδίσατε 10 λεπτά την κιλοβατώρα όσο δηλαδή είναι και τιμή της αγοράς! Για αυτούς βέβαια που χρωστούν συστηματικά θα δούμε αν και ποιος πάροχος θα τους δεχτεί! Οι δε εκπρόσωποι σας πήραν πολλά like και αναγνωρισημότητα από τα κανάλια !ειναι έτοιμοι για το survivor η τη φάρμα!!! Άντε στα Χωράφια σας τώρα και τα λέμε του χρόνου τέτοια εποχή!!μπραβο και πάλι στους εκπροσώπου σας που ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι !!!αυτη η ομάδα θα απογειώσει το αγροτικό επιχειρείν !!! Καλες σπορές !!!

Απάντηση

21-02-2024 16:31ΝΙΚΟΣ

ΝΙΚΉΣΑΜΕ ΝΙΚΉΣΑΜΕ, τι ακριβως κερδίσαμε όμως;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

21-02-2024 15:16Αγροτης

Συμπερασμα; Το παιχνίδι ήταν στημένο,,!

Απάντηση

21-02-2024 13:51πιτσικαμορτης

η νικη στην αθηνα ποτε εγινε; νικησαμε σιγουρα;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία