BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Περισσότερα ροδάκινα στη διανομή ζητούν οι παραγωγοί

(Upd) Τροποποίηση της απόφασης για τη διαδικασία δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών σε απόρους, με αύξηση τόσο των αποδεκτών παραλαβής όσο και των ποσοτήτων προς διάθεση, ζήτησαν από τον νέο υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Δημήτρη Μελά οι ροδακινοπαραγωγοί της βορείου Ελλάδας.

Περισσότερα ροδάκινα στη διανομή ζητούν οι παραγωγοί

1
0

Εκπρόσωποι των παραγωγών βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Βάθη, και ζήτησαν να συμπεριληφθούν στους αποδέκτες παραλαβής των προς διανομή προϊόντων τόσο οργανώσεις πολυτέκνων όσο και μητροπόλεις, όπως είχε γίνει και πέρυσι, αλλά και να αυξηθούν οι ποσότητες φρούτων που θα οδηγηθούν σε χυμοποίηση με σκοπό την μετέπειτα δωρεάν διανομή του μεταποιημένου προϊόντος.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης η εξαίρεση πολυτεκνικών οργανώσεων και μητροπόλεων από το πρόγραμμα, σε συνδυασμό και με τη μείωση του εισοδηματικού κριτηρίου των δικαιούχων της δωρεάν διανομής στα 3.000 ευρώ, περιορίζουν δραματικά τη διάθεση των προϊόντων.

Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαν διανεμηθεί περί του 5.000 τόνους ροδάκινου και φέτος προβλέπεται ότι η διανομή θα αφορά σε 3.000 τόνους. Υπενθυμίζεται ότι το εγκεκριμένο από την ΕΕ πρόγραμμα δωρεάν διανομής σε απόρους είναι ύψους 21 εκατ. ευρώ και φέτος εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας, ενώ πέρυσι είχε υλοποιηθεί από το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Δείτε το βίντεο εδώ

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

Ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Δημήτρης Μελάς  συναντήθηκε με εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών των Νομών Ημαθίας και Κοζάνης,  καθώς και με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) σχετικά με το πρόγραμμα δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Νίκος Κουτλιάμπας, ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ Βασίλης Θεοτοκάτος και ο υποψήφιος βουλευτής στην Ημαθία Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Οι φορείς ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό την αύξηση των ποσοτήτων των φρούτων που θα διανέμονται  δωρεάν στους δικαιούχους, καθώς και τροποποίηση της διαδικασίας, ώστε να συμπεριληφθούν στους αποδέκτες παραλαβής των προς διανομή προϊόντων τόσο οι οργανώσεις των πολυτέκνων όσο και οι Ιερές  Μητροπόλεις.

Παράλληλα προτάθηκε η δωρεάν διανομή φυσικού χυμού σε μαθητές. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η αύξηση της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων, θα επωφεληθούν οι οικονομικά αδύναμες οικογένειες, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του προγράμματος.

Ο κ. Μελάς δεσμεύθηκε να εξετάσει τα αιτήματα των φορέων με τις υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων και εφόσον αυτό είναι εφικτό, στο πλαίσιο της υπηρεσιακής του ιδιότητας, να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία