BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Απειλή ανάκτησης παλιών χρεών για 119 συνεταιρισμούς

Να γίνουν απαιτητές από την πολιτεία και την ΕΕ κρατικές ενισχύσεις που έλαβαν συνεταιρισμοί όλης της χώρας από το 1982 ως το 1994 κινδυνεύουν συνολικά 119 οργανώσεις, με την ΠΑΣΕΓΕΣ να ζητά παρέμβαση του υπηρεσιακού υπουργού, Δημήτρη Μελά, ώστε να "παγώσουν" οι διαδικασίες βεβαίωσης των χρεών στις ΔΟΥ, καθώς απειλούνται με λουκέτο.

2
0

Αναλυτικά η ανακοίνωση της συνομοσπονδίας έχει ως εξής:

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Μελά, ζήτησε για αύριο 16/09/2015, η ΠΑΣΕΓΕΣ προκειμένου να συζητήσουν το σοβαρό θέμα που ανακίνησε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός κ. Αποστόλου, για την ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων του νόμου 2008/1992 που αφορά χρέη Συνεταιριστικών Οργανώσεων της περιόδου 1982 μέχρι και 1989 αλλά και των περιόδων 1992 και 1994, που ανελήφθησαν και ρυθμίστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατά την άποψη της ΠΑΣΕΓΕΣ το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό, αφορά 119 Συνεταιριστικές Οργανώσεις και πρέπει να ανασταλεί κάθε διαδικασία σύνταξης χρηματικού καταλόγου και αποστολής της στις ΔΟΥ από την Διεύθυνση Οικονομικών Ελέγχων του Υπουργείου,  μέχρι λήψη απόφασης, για αντιμετώπιση του θέματος, από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που θα προκύψει από τις εκλογές.

«Κυβερνητικές αποφάσεις εκείνης της περιόδου που συμπεριελήφθησαν σε διατάξεις νόμων στόχευαν στην εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της τότε ΑΤΕ και αστοχίες Υπουργών Γεωργίας εκείνης της περιόδου που δεν φρόντισαν να νομιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις χρεών με αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. (όπως έκανε ο κ. Ανωμερίτης με τη ρύθμιση του κ. Τζουμάκα), δε μπορεί να βαρύνουν τους Συνεταιρισμούς και να τους απειλούν με αφανισμό 30 χρόνια μετά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τριτοβάθμιας συν/κής οργάνωσης. 

Αναλυτικά ο πίνακας των 119 Συνεταιριστικών Οργανώσεων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία