BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με τρακτέρ για ψήφο σε Βροντού, Μαυροθάλασσα

(Upd)Σε Μαυροθάλασσα Σερρών και Βροντού Πιερίας, το παν και το καναν οι αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού, να πάνε δηλαδή με τα τρακτέρ, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, στις κάλπες για να ψηφίσουν, ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα σε συνοριακούς σταθμούς και εθνικές οδούς.

Με τρακτέρ για ψήφο σε Βροντού, Μαυροθάλασσα

3
0
Περίπου 50 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο στο Ψυχικό Σερρών, όπου λειτουργούσε εκλογικό τμήμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθειες έγιναν να μαζευτούν τα τρακτέρ και σε άλλες περιοχές, ωστόσο αυτό δεν σκατέστη δυνατό κι ενώ αναμένεται ν' αποφασίσουν για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα ΠΕΚ, ΠΑΣΥ, Κρητικοί και Βοιωτοί

«Τώρα αρχίζει η ανηφόρα» δήλωσε στο ΑΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, τονίζοντας ότι «είμαστε πανέτοιμοι να βγούμε δυναμικά και πάλι στους δρόμους, εάν δεν φροντίσουν οι κυβερνώντες να αμβλύνουν λίγο τα προωθούμε μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικό του κλάδου μας».

Επανέλαβε πως οι αγρότες δεν αρνούνται να πληρώσουν το μερίδιό τους, όπως χαρακτηριστικά είπε, «για το καλό της χώρας», αλλά σημείωσε πως «αν αυτά που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο εφαρμοστούν δεν θα μείνει ούτε ένας γεωργός και κτηνοτρόφος, τη στιγμή που όλοι φωνάζουν ότι ο πρωτογενής τομέας μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, για τις 7 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, προκειμένου να τεθούν «τα βάρη που μπορούμε να σηκώσουμε για να είμαστε βιώσιμοι».

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων

Την ίδια ώρα, µε πολύµορφους αγώνες η προετοιµασία των οποίων θα ξεκινήσει αµέσως µετά τις εκλογές, απαντά η ΠΑΣΥ στα νέα µέτρα κατά των αγροτών που περιλαµβάνει το τρίτο µνηµόνιο.

Στα µέσα Οκτωβρίου θα γίνει σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην οποία θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για αγροτικές κινητοποιήσεις µε πανελλαδικό συντονισµό

Την κατά τόπους οργάνωση του αγώνα θα αναλάβει το οργανωµένο αγροτικό κίνηµα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Οµοσπονδίες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, καθώς και οι Επιτροπές Αγώνα και οι Επιτροπές των Μπλόκων που λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο.
Κρήτη

«Επί ποδός» είναι και οι αγρότες της Κρήτης για την έναρξη κινητοποιήσεων μετά τις εκλογές, αν δεν αποσυρθούν τα μέτρα που περιλαμβάνουν την επιπλέον φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος.

Όπως δηλώνουν οι συνδικαλιστές, αν δεν αποσυρθούν τα φορολογικά μέτρα, θα υπάρξει συντονισμός μεταξύ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, για τη συμμετοχή σε πανελλήνιου χαρακτήρα κινητοποιήσεις, την εξέλιξη των οποίων σε άλλες περιοχές της χώρας προς το παρόν παρακολουθούν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου Γιώργο Τζωρτζάκη η προκαταβολή φόρου αναμένεται ακόμα και να διπλασιαστεί, όπως περιλαμβάνεται σε μέτρα τα οποία έχουν ψηφιστεί από τον Αύγουστο, η λήψη των οποίων δρομολογείται τώρα από το υπουργείο Οικονομικών.

Ανάλογες είναι οι απόψεις και συνδικαλιστών του αγροτικού χώρου από όλους τους νομούς της Κρήτης, που περιμένουν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για να αρχίσουν να οργανώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Βοιωτία

Στο νομό Βοιωτίας έτοιμοι για κινητοποιήσεις που θα πονέσουν δηλώνουν στο lamiastar.gr οι αγρότες της περιοχής αν εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται στο νέο μνημόνιο για τη φορολογία και το ασφαλιστικό.

Δείτε σχετικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=Lba0-v9nsY

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία