BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συνεργασία ΕΔΟΚ με τη Γαλλική Διεπαγγελματική Κρέατος

Αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας ιδιωτικού φορέα για συλλογή στοιχείων του κλάδου κρέατος.

Συνεργασία ΕΔΟΚ με τη Γαλλική Διεπαγγελματική Κρέατος

0
0

Mε δυο  υψηλόβαθμα στελέχη της αντίστοιχης Γαλλικής ΙΝΤΕRΒΕV λίγες ώρες πριν την  έναρξη της ετήσιας εκδήλωσης της SOPEXA που έλαβε χώρα στην Αθήνα το  Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, συναντήθηκε το ΔΣ της Εθνικής Διεπαγγελματικής Κρέατος.

Στη συνάντηση, δεύτερη κατά σειρά αυτό το έτος, συζητήθηκαν διάφορα  θέματα, ανταλλάχτηκαν απόψεις και αποφασίστηκε από κοινού να αρχίσει μια  διαδικασία ενεργειών περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο  οργανώσεων, με στόχο την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και  προκλήσεων στον κλάδο του κρέατος στις χώρες μας, αλλά και διεθνώς.

"Επίσης, αποβλέπουμε στην παροχή από μέρους της INTERBEV τεχνογνωσίας για τη βελτίωση της οργανωτικής μας δομής και για την πρόσβασή μας σε πληροφορίες και στα θεσμικά όργανα της ΕΕ τα σχετικά με τον κλάδο του κρέατος. Η Γαλλική πλευρά, στηρίζοντας την ΕΔΟΚ, αποβλέπει στη διεύρυνση του θεσμού των διεπαγγελματικών οργανώσεων στις χώρες της ΕΕ και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους", τονίζεται στο site τηςΕΔΟΚ.

Η συνεργασία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και πρόσκληση στελεχών της ΕΔΟΚ στη Γαλλία όπου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε εκτροφές, ινστιτούτα, κ.λπ., αλλά θα γίνουν και ενημερώσεις για τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της INTERBEV.  Επίσης, με τη σειρά της, η ελληνική πλευρά θα προσκαλέσει στη χώρα στελέχη της INTERBEV ώστε να αρχίσει ένας κύκλος πολλών επαφών από τις οποίες η δύο πλευρές και κυρίως η ελληνική έχει πολλά να αποκομίσει. 

Ομάδα εργασίας για ινστιτούτο κρέατος

Για τον σκοπό αυτόν κρίθηκε σκόπιμο να εξετασθεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας, η οποία θα αναλάβει την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των παραπάνω δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα, η ομάδα εργασίας θα εξετάσει τις προϋποθέσεις δημιουργίας και τη δομή ενός τύπου ιδιωτικού φορέα (Ινστιτούτου) που θα έχει ως κύρια αποστολή τη συλλογή επίκαιρων στοιχείων για το σύνολο του κλάδου του κρέατος στην Ελλάδα, με στόχο την αξιοποίησή τους στη χάραξη της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης πολιτικής της ΕΔΟΚ.

Κατά τη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στη σημασία της καλής συνεργασίας μεταξύ των οργανώσεων και την αποτελεσματική συμβολή της στην επιτυχία των στόχων, όπως επιβεβαιώθηκε με την επαναφορά του ΦΠΑ στο βόειο κρέας από το 23% στο 13%, χάρη στην παρέμβαση της ΕΔΟΚ, τόσο στην INTERBEV, όσο και στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, που προξένησε μεγάλη κινητοποίηση της Γαλλικής πλευράς και άλλων ενδιαφερομένων και έφερε το γνωστό θετικό για τη χώρα μας αποτέλεσμα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία