BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ο Στουπής γενικός στο Μπόλαρη φυτικά και ζωικά

Με δύο ενδιαφέρουσες κινήσεις αρχίζουν οι αλλαγές στη συγκρότηση φορέων και οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του AgroNews o μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Στουπής αναλαμβάνει την κενή θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θέση την οποία κατείχε μέχρι πρόσφατα ο Λαρισαίος πολιτευτής Δημήτρης Γελαλής.

Υπό κρίση οι διοικήσεις οργανισμών, με πολλές αρμοδιότητες ο Μπόλαρης

5
0

Ο κ. Στουπής είναι γεωπόνος, κατάγεται από την Εύβοια και είναι εδώ και χρόνια στενός συνεργάτης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου.

Η ενδιαφέρουσα είδηση που κυκλοφόρησε το πρωί της Παρασκευής αφορά το πρόσωπο το οποίο παίζει με αξιώσεις για την προεδρία του ΕΛΓΑ. Μέχρι κάποια στιγμή όλα έδειχναν ότι τη συγκεκριμένη θέση αναλαμβάνει ο Μόσχος Κορασίδης, μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του υπουργείου, προερχόμενος, ως γνωστόν, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και βαθύς γνώστης των θεμάτων του αγροτικού χώρου. Η τοποθέτηση Κορασίδη στον ΕΛΓΑ αφήνει ελπίδες για επιστροφή στο ρεαλισμό, με το συγκεκριμένο στέλεχος να έχει δείξει τεράστιες δυνατότητες χειρισμού σύνθετων θεμάτων στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, πράγμα που καθιστά βέβαιο ότι ο συμβουλευτικός του ρόλος προς την πολιτική ηγεσία θα είναι γενικότερος και ιδιαίτερα ουσιαστικός.

Σημειωτέον ότι ο κ. Κορασίδης έχει επεξεργασθεί σε βάθος τα θέματα που ανακύπτουν με τη φορολογία και το ασφαλιστικό των αγροτών, είναι από τους λίγους που διατηρεί στενές σχέσεις με τους υπηρεσιακούς του  υπουργείου Οικονομικών και θα μπορέσει να βοηθήσει πολύ την κουβέντα για την οριστικοποίηση των αποφάσεων που σχετίζονται με την αγροτική φορολογία.

Νεώτερες πληροφορίες ανέφεραν πάντως ότι ο νέος πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα είναι πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος επιφορτίζεται με το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορούν την φυτική και την ζωική παραγωγή και έρχεται με διάθεση να πάρει το παιχνίδι πάνω του.    

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία