BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Βουλευτές που θα ψηφίσουν το ν/σ ανεπιθύμητοι στη Κρήτη

(Upd)Με άγριες διαθέσεις φθάνουν την Τετάρτη στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να υποχρεώσουν τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου να μιλήσει καθαρά για τις κυβερνητικές προθέσεις στο θέμα της φορολογίας.

Βουλευτές που θα ψηφίσουν το ν/σ ανεπιθύμητοι στη Κρήτη

16
0
Κατά τη διάρκεια συνάντησης αγροτοσυνδικαλιστών στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου κατέστησαν σαφές ότι θα περιμένουν μέχρι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου τις απαντήσεις του υπουργείου και στη συνέχεια θα αναλάβουν δράση

Καθαρές κουβέντεςΞεκάθαρες απαντήσεις για το φορολογικό θα ζητήσουν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου οι αγρότες της Κρήτης κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου. Κι από τις απαντήσεις του Υπουργού θα κριθεί αν, πότε και με ποια μορφή οι αγρότες της Κρήτης θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Σε σύσκεψη των εκπροσώπων των συνεταιριστικών οργανώσεων του νησιού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Ένωσης Ηρακλείου οι συνεταιριστές αποφάσισαν να περιμένουν τις απαντήσεις του Υπουργού και στη συνέχεια να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.  Στην ουσία όμως όλοι γνωρίζουν, όπως ειπώθηκε και στη συνάντηση, ότι όσα λέγονται και γράφονται για το νέο τρόπο φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων, δεν απέχουν και πολύ από αυτά που θα τεθούν προς ψήφιση στη βουλή.

Οι συνεταιριστές συστρατεύονται, όπως ήταν αναμενόμενο, με το μέτωπο των αγροτοσυνδικαλιστών και των εκπροσώπων διαφόρων φορέων του νησιού (Εργατικά Κέντρα, Επιμελητήρια, σύλλογοι φοροτεχνικών, εμπορικοί σύλλογοι, δήμοι κά) που έχει δημιουργηθεί στην Κρήτη και εκπροσωπείται από την παγκρήτια επιτροπή αγώνα, με αιχμή του δόρατος το φορολογικό.  Στο υπουργικό γραφείο θα βρεθούν για τη συνάντηση εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής στην οποία μετέχουν και οι συνεταιριστές.

«Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο»Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Ηράκλειο οι συνεταιριστές ξεκαθάρισαν ότι όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το φορολογικό θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στα χωριά. «Πάνε να μας κλείσουν τα σπίτια. Όσοι λοιπόν ψηφίσουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο κρίνονται ανεπιθύμητοι στα χωριά μας», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης.

Να σημειωθεί ότι η παγκρήτια συντονιστική επιτροπή έχει αποφασίσει να καλέσει τους βουλευτές της Κρήτης όλων των κομμάτων για να τους ανακοινώσει την παραπάνω απόφασή της και από κοντά

Άνοιγμα σε Μπούτα από νεολαίους
Κάνοντας «άνοιγμα» στις δυνάμεις της ΠΑΣΥ, αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσεχώς, ώστε να μην περάσουν τα προωθούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, που θίγουν ανεπανόρθωτα τους συντελεστές της πραγματικής αγροτικής οικονομίας, δήλωσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από αρκετές περιοχές της χωρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων και συμμετείχαν μαζικά, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, την Κυριακή
Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη έλαβαν ομόφωνα την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και μαζική κάθοδο στην Αθήνα αλλά και τρακτέρ στους δρόμους, διότι όπως τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η «άδικη» και «βάναυση» όπως την χαρακτήρισαν φορολόγηση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων τους όπως και το περιεχόμενο τους, θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα και ασφαλώς μετά τη συνάντηση της Αθήνας την ερχόμενη Τετάρτη, με το Βαγγέλη Αποστόλου και εκπροσώπους συνδικαλιστικών κινήσεων ενώ απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε πνεύμα συνεργασίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, διότι όπως επισημαίνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής «δεν μας χωρίζει τίποτα, τα προβλήματα είναι κοινά».

Στην σύσκεψη μετείχαν αγρότες από τις Σέρρες, την Δράμα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Θεσπρωτία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Αττική και την Θεσσαλία, ενώ το παρών έδωσαν και οι αλιείς της Μαγνησίας, όπως και ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Ελλάδος.

Κοινός τόπος η αγανάκτηση όλων για τα επερχόμενα μέτρα αλλά και η απόφαση να αντιδράσουν δυναμικά ώστε να μην εφαρμοστούν.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα, αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, των δυνάμεων που συσπειρώνουν γύρω τους Μπούτας, Μαρούδας

Όπως έχει ήδη επισημανθεί σε σχετική ανακοίνωση θα ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων «ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ώστε να στηθεί ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων»

Εξάλλου «αρματωμένοι» και με… άγριες διαθέσεις, εμφανίζονται οι Σερραίοι αγρότες. Τη Δευτέρα, συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο «ΕΛΠΙΔΑ Resort», προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, σύμφωνα με το newx.gr.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των συναντήσεων που έγιναν σε πανελλαδικό επίπεδο, οι Σερραίοι αγρότες κλήθηκαν να αποφασίσουν αν και πότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Τελικά, αποφάσισαν ότι… δεν θα αποφασίσουν ακόμη. Από τα αποτελέσματα της συνάντησης την Τετάρτη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, αλλά και από το πότε θα έρθουν στη Βουλή τα μέτρα που τους αφορούν, θα εξαρτηθεί το πότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ταυτόχρονα, δεν κατέληξαν ούτε σε ποια μορφή κινητοποιήσεων θα προχωρήσουν. Αυτό που διαφάνηκε, πάντως, ήταν πως υπήρχε κοινή διάθεση για κινητοποιήσεις, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως υπήρξε εκπροσώπηση από όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 50 εκπρόσωποι αγροτών από όλη την περιφερειακή ενότητα Σερρών.

Πού κατέληξε η συγκέντρωση;

Πρώτον, αποφασίσθηκε στη συνάντηση της Τετάρτης με τον Β. Αποστόλου, το νομό Σερρών να εκπροσωπήσουν οι Γ. Παναγής και Κ. Ξενιτίδης.

Δεύτερον, την ερχόμενη Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των Σερραίων αγροτών και πάλι στο «ΕΛΠΙΔΑ Resort», προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τέλος, απηύθυναν κάλεσμα αγροτοσυνδικαλιστές, που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για μία ακόμη φορά, στις 22 Οκτωβρίου, προς τους συναδέλφους τους, να δώσουν το παρόν στο δικαστήριο.

Για μπλόκα οι Αρκάδες

Μπλόκο στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, στο ύψος της διασταύρωσης για Βούρβουρα, κοντά στα όρια των δύο νομών, ετοιμάζονται να στήσουν αγρότες της Αρκαδίας και καλούν σε σύσκεψη για να οργανωθούν.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Οκτώβρη, στο καφενείο του «Μαυραγάνη» στο Στάδιο της Τεγέας στις 8:30 το βράδυ, όπου όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση, «θα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις για την οργάνωση αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης».

Στην σύσκεψη αυτή θα μιλήσουν εκπρόσωποι του Ν. Αρκαδίας στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.




Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία