BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Από έξι διαφορετικούς άξονες τα τρακτέρ για Τέμπη

Ύστατη προειδοποίηση στην κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει η συρρίκνωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας, στέλνουν εκατοντάδες σύλλογοι και ομοσπονδίες την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 21 με την κάθοδό τους στους δρόμους.

Από έξι διαφορετικούς άξονες τα τρακτέρ για Τέμπη

2
1

Αγανακτισμένοι δηλώνουν ότι αποτελεί μονόδρομο η έξοδός τους με τρακτέρ στους κόμβους και στην εθνική οδό και ζητούν μαζικότητα, συντονισμό και ενότητα για την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στον κοινό εχθρό την νέα ΚΑΠ, το φορολογικό, το ασφαλιστικό και άλλα προβλήματα- αιτήματά τους.

Το σύμβολο του αγροτοκτηνοτροφικό αγώνα, τα Τέμπη επέλεξε η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων για την συγκέντρωση των τρακτέρ, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 10.30π.μ. από 6 διαφορετικούς άξονες: του Τυρνάβου, της Αγιάς, της Καρδίτσας, των Τρικάλων (Τερψιθέα, Μάνδρα, Ραχούλα,Αμυγδαλέα κ.α.), της Νίκαιας και του Κιλελέρ-Πλατύκαμπου και θα φτάσουν στα Τέμπη στις 12.30 μ.μ., όπου θα παραταχθούν μέχρι νεωτέρας απόφασης. Οι λόγοι που επιλέχτηκαν τα Τέμπη, εκτός από συμβολικοί, αφού συνδέθηκαν στην συνείδηση των αγροτών με τους πολύχρονους αγώνες των παππούδων και των πατεράδων τους, είναι και πρακτικοί μιας και υπάρχει χώρος για άνετη παράταξη των οχημάτων και των τρακτέρ τους, αλλά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα εξυπηρετούν τους αγρότες. Ο κύριος λόγος όμως ήταν και παραμένει ότι στα Τέμπη κόβεται εύκολα η Ελλάδα στα δύο.

Προσκλητήριο απευθύνει το Μπλόκο των Τεμπών σε όλους τους κινητοποιημένους αγρότες, να στείλουν εκπροσώπους τους από όλα τα μέρη της Ελλάδας την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στα Τέμπη, ώστε να καθοριστούν οι ενέργειες των επόμενων ημερών.

Την Πέμπτη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, στήνει αγωνιστικά μπλόκα διαμαρτυρίας ενάντια στην σκληρή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης :

1. Στις 12.30 μ.μ. στα Φάρσαλα στους Χαλκιάδες

2. Στις 12.30μ.μ. στην διασταύρωση Πλατυκάμπου-Αγιάς

3. Στις 1.30μ.μ. στο χωριό Νίκαια

4. Στις 12 το μεσημέρι στην Ελασσόνα στο ύψος της Μελούνας, το οποίο θα συντονίζεται με το μπλόκο της Νίκαιας.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Δαμασίου και Αμπελώνα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι τάσσονται στο πλευρό της Ενωτικής Ομοσπονδίας Νομού Λάρισας και θα πορευτούν μαζί με το σχέδιο δράσης και τα αιτήματα τους που είναι κοινά, εκπροσωπώντας όλους τους μικρομεσαίους αγρότες.     

Με την ίδια αγωνιστική διάθεση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας θα συγκεντρώσει την Πέμπτη στις 11π.μ. τα τρακτέρ στον κόμβο της Ιτέας  και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων στις 11π.μ. στην Φαρκαδώνα και από εκεί θα αναχωρήσουν για την εθνική οδό στο ύψος της Νίκαιας, όπου ετοιμάζουν δυναμικό, ισχυρό μπλόκο.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-01-2016 02:07agrotis

Παράδειγμα αγρότης, σε καθαρό δηλωθέν εισόδημα 10.000€, φόρος 26% 2600€, προκαταβολή φόρου 100% 2.600€, ασφάλιση 29% 2.900€, ελγα 900€, + πάγια ανά στρέμμα 5€ π.χ για 100 στρέμματα 500€, ΣΥΝΟΛΟ 9500€ από τα 10.000€, το ίδιο περίπου πληρώνουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, 9.500€ από τα 10.000€, τι να λέμε τώρα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία