BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Και οι κρητικοί στο συλλαλητήριο της 5/3

Ραντεβού στην Αθήνα δίνουν οι αγρότες της Κρήτης με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ραντεβού τη Δευτέρα δίνουν οι αγρότες του Ηρακλείου

1
0

Οι αγρότες της Κρήτης την Τρίτη 5 Μαρτίου θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου Γιώργος Τζωρτζάκης βρίσκεται στη Λάρισα ώστε να μιλήσει από κοντά με τους επικεφαλής των αγροτών της ηπειρωτικής χώρας για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης της κινητοποίησης.


Ήδη πάντως η ΟΑΣΝΗ έχει έρθει σε επικοινωνία με τις ναυτιλιακές εταιρείες για το θέμα της μεταφοράς των αγροτών από την Κρήτη στον Πειραιά. Θα μεταφερθούν και κάποια αγροτικά αυτοκίνητα φορτωμένα με προϊόντα τα οποία θα χαρίζουν οι αγρότες της Κρήτης στους κατοίκους της Αττικής.
 

Από την πλευρά των στελεχών της Ομοσπονδίας πάντως υπάρχει εκνευρισμός, κυρίως εναντίον σημαντικού στελέχους της Ν.Δ. και βουλευτή ο οποίος όταν οι αγρότες της Κρήτης ήταν στα μπλόκα τους είχε υποσχεθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά τώρα μιλάει για συναντήσεις σε κομματικό επίπεδο! Αυτή η ανακολουθία φαίνεται ότι έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών της Κρήτης είναι:

• Να μειωθεί το κόστος παραγωγής , τα φυτοφάρμακα , τα λιπάσματα , οι ζωοτροφές , ο      εξοπλισμός , το πετρέλαιο , το ηλεκτρικό ρεύμα.
• Να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των προϊόντων μας.
•   Να παραμείνει η επιστροφή του ΦΠΑ στο 11%.
• Να είναι οικονομικά και κοινωνικά δίκαιη η φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση .
• Να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση των αναγκών του παραγωγού, των συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων που τυποποιούν  , διακινούν και εξάγουν τα προϊόντα μας.
• Να λειτουργήσουν οι αγορές , να σπάσουν τα καρτέλ, να δημιουργηθεί το πρώτο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο της χώρας στην Κρήτη .
• Nα ψηφισθούν άμεσα από τη Βουλή οι αναγκαίες τροπολογίες του Ν. 4015/2011 ώστε να γίνουν επιτέλους οι συνεταιριστικές οργανώσεις βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις των αγροτών.







Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία