BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Επιστροφή εγγυητικών σε επενδύσεις αναπτυξιακού

Χωρίς τόκο επιστρέφονται εγγυητικές επιστολές οι οποίες προσκοµίστηκαν προκειµένου να ληφθεί προκαταβολή για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί κατά το ν. 3908/2011, ατόκως, σύµφωνα µε όσα ορίζει τροπολογία που εισήχθη σε νοµοσχέδιο του υπουργείου Οικονοµίας. Η ρύθµιση αφορά περιπτώσεις όπου έχει προκαταβληθεί ποσό επιχορήγησης που είναι µεγαλύτερο από αυτό που οριστικοποιείται µε την προβλεπόµενη απόφαση ολοκλήρωσης της υλοποίησης της επένδυσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας.

Στη Μαγνησία και Βοιωτία νέα αγροτεμάχια προς μίσθωση

1
0

Στις περιπτώσεις δε αυτές, η εγγυητική επιστολή που έχει κατατεθεί από τον επενδυτή, εκπίπτει κατά το υπερβάλλον ποσό, ενώ το ποσό της έκπτωσης επιστρέφεται στο ∆ηµόσιο, ατόκως, καθότι η εν λόγω επιστροφή είναι προφανές ότι δεν επιβάλλεται ως κύρωση, που θα συνεπαγόταν την καταβολή τόκου.

Παράλληλα προτείνεται παράταση που θα ισχύσει έως τα τέλη του 2017 η οποία θα αφορά οριζόντια το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί στον νόµο 3299/2004. Πρόκειται για περίπου 3.000 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισµού περίπου 3 δισ., ορισµένα από τα οποία υλοποιούνται, ενώ άλλα έχουν εγκαταλειφθεί οριστικά.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία