BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Έπεσαν οι υπογραφές για αγροτικά προϊόντα από ηλιακή ενέργεια στην Κρήτη

Προγραμματική σύμβαση για την ανάπτυξη ερευνητικού προγράμματος που θα περιλαμβάνει τη χρήση της ηλιακής ενέργειας στην αφυδάτωση και την αποξήρανση αγροτικών προϊόντων, θα υπογράψει η Περιφέρεια Κρήτης με το ΤΕΙ Κρήτης.

Έπεσαν οι υπογραφές για αγροτικά προϊόντα από ηλιακή ενέργεια στην Κρήτη

2
0

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει δράσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας αφυδάτωσης και ξήρανσης κρητικών αγροτικών προϊόντων με τη χρήση ηλιακής ενέργειας σε ελεγχόμενο περιβάλλον και ιδιαίτερα στην προσπάθεια ενίσχυσης της σταφιδικής παραγωγής της Κρήτης.

Η υπογραφή της σύμβασης εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής ύστερα από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του τμήματος Αλιείας και του άτυπου Συμβουλίου Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης, εξέτασαν τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Ωστόσο στα πλαίσια πληρέστερης ενημέρωσης και καλύτερης διαβούλευσης, αποφασίστηκε το θέμα να παραπεμφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία