BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

OΚ από την Κομισιόν για προκαταβολή του τσεκ από τις 16 Οκτωβρίου

Πολλοί αγρότες μπορούν να λάβουν έξι εβδομάδες νωρίτερα, ήτοι από τις 16 Οκτωβρίου το 50% της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, όπως αποφασίστηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

OΚ από την Κομισιόν για προκαταβολή του τσεκ από τις 16 Οκτωβρίου

1
0

Όπως αποκάλυψε ο Iρλανδός υπουργός Γεωργίας Σάιμον Κόβνεϋ, ο αρμόδιος κοινοτικός Eπίτροπος για τη γεωργία Ντασιάν Τσιόλος έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που παρατηρούνται λόγω της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών  που αντιμετωπίζουν πολλοί  αγρότες –κτηνοτρόφοι εξαιτίας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την απόφαση, όπως έχει ήδη γράψει και η Agrenda, η δυνατότητα για πληρωμή από τις 16 Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα δηλαδή του νέου οικονομικού έτους της ΕΕ,  θα παρέχεται  στους αιτούντες δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης υπό την προϋπόθεση ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του συστήματος.

Η πρόταση τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου της Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων  και έλαβε την ομόφωνη υποστήριξη όλων των κρατών μελών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία