BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ξεπέρασαν τις 11.500 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

Τους 11.700 έφτασαν οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί στις Περιφερειακές Αρχές για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» που ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία του Ειδικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Δημήτρη Ιατρίδη.

Ξεπέρασαν τις 11.500 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

3
0

Ο Ειδικός Γραμματέας, μιλώντας στο Agronews, έκανε λόγο για ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των αγροτών, ενώ σημείωσε ότι οι περισσότερες αιτήσεις υποβλήθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τίθεται θέμα νέας παράτασης για την υποβολή επιπλέον αιτήσεων στο πρόγραμμα, ωστόσο «αναμένονται πιθανές διευκρινιστικές εγκύκλιοι προκειμένου να γίνει προσπάθεια να εκμεταλλευτούν το Μέτρο όσο το δυνατό πιο πολλοί υποψήφιοι» όπως συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ σημειώνει ότι η στήριξη μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια αφού με τη νέα ΚΑΠ θα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν προγράμματα στήριξης των νέων αγροτών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, «στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε και πέτυχε το 2% του συνολικού προϋπολογισμού της ΚΑΠ να δοθεί στην ενίσχυση της εισόδου νέων ανθρώπων στη γεωργία. Το ποσοστό αυτό υπολογίζεται σε περίπου 43 εκατ. ευρώ το χρόνο για την επταετία της νέας ΚΑΠ, ήτοι σε 301 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, το υπουργείο « η συστηματική προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί η τάση επιστροφής των νέων στην ύπαιθρο, αποδίδει καρπούς. Ο πρωτογενής τομέας προσφέρει μόνιμου τύπου διεξόδους απασχόλησης μέσα από την επιστροφή στην ύπαιθρο και αφορά κυρίως νέους ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς μάλιστα διαθέτουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης και θέλουν να αλλάξουν τρόπο ζωής επιδιδόμενοι στην αγροτική επιχειρηματικότητα, όπου υπάρχουν εξαιρετικά μεγάλες προοπτικές».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία