BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Όσο περισσότερο νερό γλιτώνεις τόσο μεγαλύτερη ενίσχυση θα πάρεις

Από το νερό που εξοικονομούν θα εξαρτάται το ύψος των ενισχύσεων για γεωτρήσεις που παίρνουν οι αγρότες από Σχέδια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Όσο περισσότερο νερό γλιτώνεις τόσο μεγαλύτερη ενίσχυση θα πάρεις

2
1
Η τρίτη κατηγορία επενδύσεων στα Σχέδια Βελτίωσης τη νέα προγραμματική περίοδο έχει να κάνει με επενδύσεις έως 150.000 ευρώ που αφορούν την εξοικονόµηση ύδατος και ειδικότερα την αγορά και εγκατάστασης συστηµάτων άρδευσης ή την εξάπλωσή τους στα αγροτεµάχια του δικαιούχου. Η ενίσχυση θα είναι ανάλογη µε την εξοικονόµηση που θα πετύχει ο αγρότης από την επένδυση και θα κυµαίνεται από 35%-75%, ενώ υποχρεωτική θα είναι η προσκόµιση της άδειας χρήσης νερού

Ειδικότερα στο πλαίσιο του υποµέτρου 4.1.2 «Υλοποίηση επενδύσεων που συµβάλλουν στην εξοικονόµηση ύδατος» ενισχύονται ενδεικτικά δαπάνες που αφορούν στις εξής κατηγορίες : Αγορά, µεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου µηχανολογικού και λοιπού εξοπλισµού µε στόχο την εξοικονόµηση ύδατος
  • Επενδύσεις εγγείων βελτιώσεων
  • Γενικές ∆απάνες (όπως αµοιβές για τη σύνταξη και υποβολή αίτησης στήριξης και αίτησης πληρωµής, συµβούλων καθώς και αµοιβές για την έκδοση αναγκαίων αδειοδοτήσεων).

Τύπος ενισχυόµενης επένδυσης:
  • Αντικατάσταση συστήµατος άρδευσης µε άλλο σύστηµα διαφορετικού τύπου
  • Αντικατάσταση συστήµατος άρδευσης µε άλλο σύστηµα ίδιου τύπου αν δεν λειτουργεί σωστά ο παλιός εξοπλισµός
  • Επέκταση υποδοµής σε αγροτεµάχια που αρδεύονταν στο πρόσφατο παρελθόν.
  • Αντικατάσταση συστήµατος άρδευσης µε άλλο σύστηµα διαφορετικού τύπου
  • Νέα αρδευόµενη έκταση που ήταν ξηρική έκταση.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

23-11-2015 11:29Αθανάσιος Πανώρας

Η μέτρηση και καταγραφή της ποσότητας του αρδευτικού νερού είναι απαραίτητη, γιατί μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να γίνει αξιολόγηση της σωστής ή μη εφαρμογής του νερού στο χωράφι. Επομένως, κάθε νέα ιδέα που δίνει κίνητρα για την εξοικονόμηση του αρδευτικού νερού πρέπει να γίνεται αποδεκτή από όλους μας.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία