BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Με 150 αιγοπρόβατα σε ορεινούς τρακτέρ μέσω Σχεδίων

Στα 150 από τα 300 αιγοπρόβατα μειώθηκε η απαίτηση για την ενίσχυση που αφορά την αγορά τρακτέρ στα Σχέδια Βελτίωσης από κτηνοτρόφους, αλλά µόνο στα ορεινά. Ανίστοιχα, η ιπποδύναµη του τρακτέρ τους θα µπορεί να φτάνει τους 70 ίππους (για σταβλισµένη εκτροφή).

Με 150 αιγοπρόβατα σε ορεινούς τρακτέρ μέσω Σχεδίων

8
1
Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική Πρώτη τροποποίηση του πλαισίου εφαρμογής των Σχεδίων Βελτίωσης.pdf

Αν ο κτηνοτρόφος κατέχει ή θα κατέχει µη αυτοκινούµενο ενσιρωδιανοµέα είναι δυνατή η αιτιολόγηση αγοράς τρακτέρ µέχρι 100 ίππων. Γενικότερα για την αγορά τρακτέρ έως 70 ίππων µέσω Σχεδίων κατά παρέκκλιση του αλγορίθµου TEReS επιδοτούνται οι εκτροφές τουλάχιστον: 150 θηλυκών αιγοπροβάτων άνω του έτους σε ορεινές περιοχές (Οδηγία 85/148) ή 300 θηλυκών αιγοπροβάτων άνω του έτους στην υπόλοιπη χώρα ή 80 ΜΜΖ βοοειδών ή 100 χοιροµητέρων.

Εν τω μεταξύ, έχει αρχίσει στις τάξεις των μελετητών να ακούγεται για νέα παράταση στις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων των Σχεδίων Βελτίωσης (λήγουν 2 Μαΐου), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα τροποποιητική απόφαση.

Το σχετικό άρθρο της τροποποίησης έχει ως εξής:

Άρθρο 2 1. Το κείμενο της τρίτης στήλης της τελευταίας γραμμής του πίνακα του Παραρτήματος 3 αντικαθίσταται ως εξής: «Εκτροφή τουλάχιστον: 150 θηλυκών αιγοπροβάτων άνω του έτους σε ορεινές περιοχές (Οδηγία 85/148) ή 300 θηλυκών αιγοπροβάτων άνω του έτους στην υπόλοιπη χώρα ή 80 ΜΜΖ βοοειδών ή 100 χοιρομητέρων».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Απριλίου

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-04-2018 21:06ΓΙΩΡΓΟΣ

Πρέπει να πάρει παράταση. Δεν βγαίνει. Στην τροποποίηση δεν είπανε ούτε τα μισά από αυτά που έπρεπε να πουνε. Στο helpdesk έχουν να απαντήσουν 2 μηνες τώρα και οι μελετητές πρέπει να δουλέψουν με εικασίες.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία