BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Κέρδισε την πρώτη μάχη το farmers market της Πρέβεζας

Απρόσκοπτα θα συνεχίσει τη λειτουργία της η πιλοτική αγορά αγροτών (farmers market) της Πρέβεζας, η πρώτη που ξεκίνησε να λειτουργεί στη χώρα με τις ευλογίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς το Πρωτοδικείο της πόλης απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον της ο τοπικός Σύλλογος Οπωροπωλών –Παντοπωλών.

Κέρδισε την πρώτη μάχη το farmers market της Πρέβεζας

1
0
Οι oπωροπώλες υποστήριζαν το αίτημά τους για άμεση αναστολή της λειτουργίας της αγοράς με το επιχείρημα ότι σε αυτήν δραστηριοποιούνται και άτομα τα οποία εμφανίζονται ως παραγωγοί ωστόσο διαθέτουν προϊόντα που δεν παράγουν οι ίδιοι.

Το αίτημα απορρίφθηκε αρχικά από το δικαστήριο και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο μονομελές Πρωτοδικείο. Το τελευταίο άκουσε αμφότερες τις πλευρές και εν τέλει απεφάνθη ότι η εξέταση της αίτησης των οπωροπωλών για αναστολή λειτουργίας της αγοράς δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του. Έτσι προχώρησε στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, δίνοντας πάντως το δικαίωμα στους αιτούντες- εφόσον το επιθυμούν- να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.

"Η αγορά αγροτών της πόλης μας συνεχίζει να λειτουργεί καθόλα νόμιμα καθώς τη διέπουν όλες οι σχετικές άδειες που απαιτούνται", δήλωσε στo Agronews o πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Πρέβεζας, Λεωνίδας Ραβανός
Ο ίδιος υπογράμμισε πως το πιλοτικό εγχείρημα αγκάλιασαν από την αρχή όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς, ο δήμος, ο σύλλογος γεωπόνων κλπ. ενώ όπως διαπιστώνει ο ίδιος, το εγχείρημα αυτό φαίνεται πως ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό αλλά και τη συνεχή ροή αγροτικών προϊόντων

Ακόμα πιο καυστική ήταν η ανακοίνωση της ΕΝΑ Πρέβεζας η οποία αφήνει αιχμές για συγκεκριμένα συμφέρονται και σκοπιμότητες πίσω από την προσπάθεια να μπει "φρένο" στο εγχείρημα του farmers market.
Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Η Ένωση Νέων Αγροτών Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  ενημερώνει τους δημότες της Πρέβεζας ότι η αγροτική αγορά που έχει ξεκινήσει πειραματικά  εδώ και 5 μήνες θα συνεχιστεί  όσο κάποιοι δεν το θέλουν!!!!! .
Η Ε.Ν.Α. δραστηριοποιείται από το 2010 και έχει καταφέρει πολλά όσα δεν μπόρεσαν να κάνουν χρόνια  άλλοι, αποδεικνύοντας ότι σαν συνδικαλιστικός και αγροτικός σύλλογος νέων αγροτών λειτουργεί χωρίς καμία επιχορήγηση και κομματικές ταυτότητες  βάζοντας μπροστά το συμφέρον  των νέων αγροτών αλλά και το αγροτών γενικότερα . Οι θέσεις  και οι στόχοι   της  είναι σταθερές και το έχει αποδείξει  με διάφορες δράσεις της.
Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους  θεσμοθετήθηκε πρόσφατα ύστερα από την αναγγελία  στην βουλή  των Ελλήνων του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κυρίου Αθανάσιου Τσαυτάρη και είναι η πρώτη πιλοτική αγροτική  αγορά (farmers market) στην Ελλάδα που θα ξεκινήσει στην πόλη της Πρέβεζας.
Σε 23 συνδημότες μανάβηδες  μας όμως δεν αρέσει αυτό γιατί τόσα χρόνια έβγαζαν αρκετά χρήματα γνωρίζοντας ότι υπάρχει μονοπώλιο σε πωλήσεις αγροτικών προϊόντων αλλά και καρτέλ τιμών μέσα στην πόλη της Πρέβεζας.
Μην ξεχνάμε ότι ήμασταν μια πόλη χωρίς δημοτική και λαϊκή αγορά με αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω!!!!!!!!!!.
 Στο διάστημα που λειτουργεί η αγροτική αγορά  καταφέραμε να ρίξουμε αρκετά τις τιμές στην πόλη ώστε να λειτουργήσει ο υγιείς ανταγωνισμός αλλά και οι καταναλωτές να αγοράσουν φρέσκα ντόπια αγροτικά προϊόντα τα οποία είναι ταυτοποιημένα  γνωρίζοντας  ότι στο παρελθόν  υπήρχε το γνωστό βάπτισμα και η ελληνοποιήσεις τοπικών προϊόντων . Ξέρουμε όλοι ότι οι ντομάτες Πρέβεζας ήταν άχρηστες με κοτσάνι  όπως έλεγαν  γιατί οι αντίστοιχες της νότιας Ελλάδας αλλά και της βόρειας    ήταν καλύτερες   μιας και είχαν καλύτερη τιμή!!!!!!(εκεί γινόταν το βάπτισμα και η Πρεβεζάνικες ντομάτες  γινόταν νότιες η βόρειες ) εξαπατώντας τους ανυποψίαστους καταναλωτές  μιας υπήρχε  μονοπώλιο.
Αυτά όμως εκμηδενίστηκαν από την αγροτική αγορά.
 Καταφέραμε να αυξήσουμε και να τονώσουμε το συρρικνωμένο εισόδημα των αγροτών μας αλλά και να απαλύνουμε τα έξοδα από τους συνδημότες μέσα στη κρίση που ζούμε. Επίσης διαφημίσαμε με συχνές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ την πόλη μας αλλά και τα τοπικά προϊόντα  . Προσφέραμε από καρδιάς αγροτικά προϊόντα σε απόρους της πόλης μας .
Αυτά  όπως είπαμε δεν αρέσουν σε κάποιους και μόλις 23 στον αριθμό  συνδημότες μας μανάβηδες που νομίζουν ότι θα  κάνουν ότι θέλουν σε αυτή την πόλη  χτυπώντας μόνο τους αδύναμους  αγρότες παρόλο που έχουν  μεγαλύτερους ανταγωνιστές  πολυεθνικών για τους οποίους ούτε λόγος !!!!!!!
Τους προειδοποιούμε λοιπόν ότι όποιος έχει λερωμένη την φώλια του……. δεν μπορεί να καταργήσει τους θεσμούς αυτού του κράτους   και να καταφεύγει σε ασφαλιστικά μετρά εναντίον μας για να κλείσουν την αγροτική αγορά .
Η απάντηση μας σε αυτούς τους 23 μανάβηδες  είναι  η στήριξη του κόσμου αλλά και η μεγάλη προσέλευση των παραγώγων μας .
Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας θα συνεχίσει  να υπερασπίζεται τους νέους αγρότες  και τους αγρότες της Π.Ε. Πρέβεζας”.


Tι δήλωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης για το θέμα:

«Ο Δήμος της Πρέβεζας συμπάσχοντας με τους δημότες οι οποίοι ζουν πρωτοφανείς συνθήκες μείωσης των εισοδημάτων τους, ενημερώνει ότι επέτυχε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας την απόρριψη της αιτούμενης προσωρινής διαταγής αναστολής πώλησης αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους αγρότες στους δημότες μας, η οποία γίνεται κάθε Σάββατο στον χώρο που έχει καθορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο δίπλα στο γήπεδο.

Ο Δήμος θα καταβάλλει οποιαδήποτε δυνατή προσπάθεια ώστε να φθάνουν τα αγροτικά προϊόντα στην φθηνότερη τιμή στους καταναλωτές προς αμοιβαίο όφελος των γεωργών και των δημοτών. Συνεπώς η Δημοτική θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο.

Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο η λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς κρίνεται αναγκαία.

Σκοπός της οποίας είναι οι καταναλωτές να έχουν την ευκαιρία να προμηθεύονται αγροτικά προϊόντα σε πιο φθηνές τιμές απευθείας από τον παραγωγό, οι δε παραγωγοί να αυξήσουν και αυτοί το εισόδημά τους.»

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία