BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Με κοντά πόδια «περπατούν» τα ελληνικά Farmers’ Markets

Μια μισοτελειωμένη υπόθεση κινδυνεύει να μείνει ο θεσμός των Farmers’ Markets στην Ελλάδα, ένα χρόνο μετά τη λειτουργία της πρώτης πιλοτικής αγοράς στην Πρέβεζα. Η καθυστέρηση στη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου έχει μειώσει τις προσδοκίες και πλέον οι μόνες πραγματικές Αγορές Αγροτών στην Ελλάδα είναι οι Αγορές Βιοκαλλιεργητών, η πειραματική της Πρέβεζας (από 17/6/2012) και η Αγορά Αγροτών στην Δράμα (από 24/2/2013).

Με κοντά πόδια «περπατούν» τα ελληνικά Farmers’ Markets

0
0

«Ένας χρόνος με θετικά και αρνητικά, με πολλούς «πατέρες» της Αγροτικής Αγοράς, αλλά και με εξαιρετική προοπτική για το μέλλον» όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας, Λεωνίδας Ραβανός, επισημαίνοντας τα τρία κυριότερα σημεία από την εμπειρία του:

«1. Λειτούργησε ο υγιής ανταγωνισμός. Οι τιμές στο διάστημα λειτουργίας μας έπεσαν 30-60%. Φέτος το σπανάκι στην εποχή που πουλιόταν, έφτασε 1,2-1,5. Πέρυσι την ίδια εποχή ήταν στα 2,90. Οι τιμές έχουν τεράστιες διαφορές. Η ντομάτα σε κατάστημα πολυεθνικής αλυσίδας αξίζει 1,30, εμείς πουλάμε στα 0,60. Ο ανταγωνισμος λειτουργεί.

2. Καταφέραμε την ταυτοποίηση των αγροτικών προϊόντων. Από μερικούς μπαταχτσήδες και επιτήδειους, είχαμε κρούσματα που «βάφτιζαν» πρεβεζάνικη την ντομάτα Βόρειας Ελλάδας ή πουλούσαν κρητική για πρεβεζάνικη.

3.Τονώσαμε το εισόδημα των παραγωγών. Γνωρίζετε τις οικονομικές συνθήκες, ειδικά των παραγωγών. Οι συνεταιρισμοί, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι, με ακάλυπτες επιταγές δεν μπορούν να πληρώσουν τους παραγωγούς. Το εισόδημα αυτό του Σαββάτου είναι πολύτιμο».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία