BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Γενικεύεται το 25αρι για το σκληρό, στα 26 λεπτά οι μικροί

(Upd)Γενικεύεται η αφετηρία των 25 λεπτών το κιλό για το σκληρό σιτάρι. Μετά την απόφαση της ΕΑΣ Βόλου να βγει με την παραπάνω τιμή και μάλιστα με διαβεβαίωση για άμεση πληρωμή όσων παραγωγών επιλέξουν να «κλείσουν» το προϊόν, και η ΕΑΣ Τρικάλων ανακοινώνει ότι παραλαμβάνει σκληρό με 25 λεπτά πληρώνοντας με επιταγή ημέρας, η ΕΑΣ Λαμίας με την ίδια τιμή και πληρωμή τοις μετρητοίς, ενώ και σημαντικός αριθμός αναγνωρισμένων εμπόρων με αναφορά στον κλάδο των σιτηρών κινούνται στο ίδιο πλαίσιο.

Γενικεύεται το 25αρι για το σκληρό, στα 26 λεπτά οι μικροί

1
0

Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν δύο γεωπόνους με καταστήματα αγροτικών εφοδίων στην περιοχή των Φαρσάλων, με μικρή ωστόσο εμπορική δραστηριότητα στο προϊόν να παραλαμβάνουν μόνο από πελάτες τους, δηλαδή από αγρότες που διατηρούν ανοικτό λογαριασμό για αγορά αγροτικών εφοδίων, με 26 λεπτά το κιλό. 

Σημειωτέον ότι με τιμή ημέρας κατά την πώληση και εξόφληση εντός 5 ημερών θα πληρώνει τους παραγωγούς σιταριού ο ΑΣ Αιχμέας, για το προϊόν που παρέδωσαν στον συνεταιρισμό προς αποθήκευση. Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του συνεταιρισμού, «ο παραγωγός μπορεί να παραδίδει το προϊόν του στις αποθήκες του Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑ και μετά την πώληση του προϊόντος θα εισπράττει την αντίστοιχη αξία του, αφού γίνει η παρακράτηση της προμήθειας, για την κάλυψη των διαχειριστικών της εξόδων. Επιπλέον, θα δίδονται έξοδα μεταφοράς για όποιον μεταφέρει το προϊόν στις αποθήκες 5 ευρώ ο τόνος».

Αντίστοιχη θα είναι και η πολιτική της Ένωσης Καρδίτσας, η οποία ανακοίνωσε ότι η πληρωμή των παραγωγών που παραδίδουν σκληρό σιτάρι στο παραγωγικό συγκρότημα «SILOS Ματαράγκας» του συνεταιρισμού Καρδίτσας θα γίνεται αυθημερόν με τιμή ημέρας, ενώ προανήγγειλε και την έναρξη της συνεργασίας του με την εταιρεία Δημητριακή ΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο παρατηρείται φέτος είναι ότι όλο και περισσότεροι παραγωγοί βρίσκουν τρόπο αποθήκευσης μέρους της παραγωγής καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια υπήρξε μεγάλη άνοδος μετά τα μέσα Αυγούστου και μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ έκταση παίρνει για μια ακόμη φορά το φαινόμενο των «ανοικτών» τιμών. 

Σε ότι αφορά την παραγωγή, η εικόνα αυτές τις μέρες στον κάμπο της Θεσσαλίας κάνει λόγο για διακυμάνσεις στην παραγωγή και καλή ποιότητα, παρά τις βροχοπτώσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία