BACK TO
TOP
Προγράμματα Θρέψης

Πρόγραμμα θρέψης με στοχευμένες εφαρμογές

Τα προϊόντα της COMPO EXPERT εξασφαλίζουν τη θρέψη και την αντοχή της καλλιέργειας σε καταπονήσεις.

34_4

415
0

Το καλαµπόκι είναι µια καλλιέργεια µε σχετικά δυνατό ριζικό σύστηµα. Το άζωτο διαδραµατίζει τον κεντρικό ρόλο στον καθορισµό της παραγωγής και χρειάζεται ιδιαίτερα προσεκτικούς χειρισµούς στην αζωτολίπανση. Η καλλιέργεια είναι ευαίσθητη σε ανεπάρκεια ψευδαργύρου, η εφαρµογή του οποίου πρέπει να γίνεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, από τα 2-3 φύλλα έως τα 4-6 φύλλα.

Η καλλιέργεια του καλαµποκιού, ειδικά στο διάστηµα από την εµφάνιση της αρσενικής ταξιανθίας ως το τέλος του γεµίσµατος των σπόρων είναι επιρρεπής σε υδατικό stress και η ανεπαρκής άρδευση έχει επιπτώσεις στην παραγωγή.

Το πρόγραµµα θρέψης της COMPO EXPERT καλύπτει την καλλιέργεια από το ξεκίνηµα της, µε στοχευµένες εφαρµογές και τεχνολογίες που εξασφαλίζουν τη θρέψη και την αντοχή της σε καταπονήσεις.

Στην βασική και επιφανειακή λίπανση, συνίσταται η γνωστή σειρά NovaTec®, τα λιπάσµατα µε παρεµποδιστή νιτροποίησης DMPP, για µέγιστη αξιοποίηση των εφαρµοζόµενων µονάδων αζώτου. Για τη βασική λίπανση επιλέγουµε ένα τύπο µε έµφαση στο άζωτο, που παρέχει όµως και ικανοποιητικές µονάδες φωσφόρου και καλίου, όπως το NovaTec® free 32-8-8, ελεύθερο νιτρικού αζώτου.

Στην επιφανειακή λίπανση, το NovaTec® 40 παρέχει στην καλλιέργεια 100% σταθεροποιηµένο άζωτο και 13% θείο (SO3), στοιχείο απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση και σύνθεση πρωτεϊνών στους κόκκους του καλαµποκιού.

Όσων αφορά την ειδική θρέψη, η COMPO EXPERT έχει επιλέξει µια σειρά προϊόντων θρέψης και βιοδιεγερτών, για δύο καίριες εφαρµογές στην καλλιέργεια του καλαµποκιού.

Κατά τη σπορά, το µικροκοκκώδες Easy Start® Te-Max BS 11-48 + ιχνοστοιχεία, δίνει στην καλλιέργεια, µε 2-3 κιλά το στρέµµα, τον απαραίτητο φώσφορο, 90% υδατοδιαλυτό, άµεσα διαθέσιµο για τα νεαρά φυτά. Η παρουσία βακίλου στη σύνθεση του, προάγει την ευρωστία του φυτού και την βελτιστοποίηση της απορρόφησης ιχνοστοιχείων και µακροστοιχείων. Εµπλουτισµένο µε 1% ψευδάργυρο, 0,5% βόριο, 0,6% σίδηρο, 0,1% µαγγάνιο και 0,04% Μολυβδαίνιο παρέχει στην καλλιέργεια ένα πλήρες σετ ιχνοστοιχείων για την πρώτη ανάπτυξη.

Στο στάδιο των 2-3 φύλλων, συστήνουµε την εφαρµογή Basfoliar® Triple flo, εναιωρήµατος µε σύνθεση 33% ψευδάργυρο, 22% µαγγάνιο, 9% χαλκό. Τα εναιωρήµατα είναι σκευάσµατα υψηλής περιεκτικότητας στοιχείων που επιτρέπουν την παροχή θρεπτικών αποδοτικά στην καλλιέργεια, µε διαφυλλικό ψεκασµό. Το Basfoliar triple flo καλύπτει τις ανάγκες του καλαµποκιού σε ψευδάργυρο και µαγγάνιο, διατηρώντας την καλλιέργεια εύρωστη και εξασφαλίζοντας δυνατά νεαρά φυτά.

Ειδικά η παροχή ψευδαργύρου σε αυτό το στάδιο είναι κρίσιµη, καθώς προάγει τη σύνθεση αυξινών που καθορίζουν τη δηµιουργία νέας βλάστησης και το ύψος των φυτών. Σε συνδυασµό µε την εφαρµογή του Easy Start® ΤΕ- Μax BS κατά τη σπορά, εξασφαλίζεται και ένα δυνατό και καλά ανεπτυγµένο ριζικό σύστηµα.

Στο στάδιο των 4-6 φύλλων ο συνδυασµός Basfoliar Kelp O µε Basfoliar Combi Stipp, ειδικά σε βαριά εδάφη που δυσκολεύουν την ανάπτυξη του ριζικού συστήµατος, ωθεί την ανάπτυξη του, παρέχοντας ταυτόχρονα αντι- stress δράση στην καλλιέργεια. Σε εδάφη που δεν αντιµετωπίζουµε αυτό το πρόβληµα, ο συνδυασµός Basfoliar Avant Natur µε Basfoliar Combi Stipp προτείνεται για αντι- stress δράση και γρήγορη, ανθεκτική νέα ανάπτυξη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία