BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Fiat Nastro d'Oro 90: Ένα τρακτέρ γεμάτο χάρη που έμεινε στα χαλιά της EIMA 2008

Ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο της ΕΙΜΑ του 2008 από την New Holland, το επετειακό Fiat Nastro d'Oro 90, ενθουσίασε και συνεχίζει να ενθουσιάζει, σε σημείο που γεννά σκέψεις σε σχεδιαστές και κατασκευάστριες για μια περιορισμένου χαρακτήρα παραγωγή των πορτοκαλί αντιτύπων.

fiat-nastro-d-oro-someca_ND_009_c

Βασίλης Σοφός

9539
2

Αυτό που κρυβόταν κάτω από το λευκό σεντόνι, στην Μπολόνια το 2008, δε το περίμενε κανείς, καθώς η εταιρεία του Τορίνο είχε συνεργαστεί κρυφά για την παρουσίαση ενός πολύ φιλόδοξου σχεδίου.



Αυτή η έκπληξη δεν ήταν η νέα σειρά 4000, όπως υπέθεσαν πολλοί, αλλά το επετειακό «Nastro d'Oro 90», ένα πρωτότυπο που θύμιζε το ιστορικό εκείνο τρακτέρ του 20ου αιώνα, αλλά και το θρυλικό Fiat 500 των Ιταλών. Οπαδός του Neo Retro στιλ, η Fiat είχε καλέσει μάλιστα τους ίδιους σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένου του Peter e Guido από Centro Stile Fiat, για να επιμεληθεί ο έργο.



Nastro d'Oro σημαίνει Κορδέλα από Χρυσό, από το όνομα της διάσημης σειράς που παρουσιάστηκε πριν από 54 χρόνια, από το 1968 με τα 640, 750 και μετά τα 1000 και 1300.



Αυτή η περίφημη σειρά τρακτέρ πουλήθηκε σε πολλές χώρες κάτω από την επωνυμία της Fiat και κατασκευαζόταν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, όταν το πορτοκαλί χρώμα εγκαταλείφθηκε.



Το 1990, Fiatagri και Ford ενώνονται με την Ford New Holland και βάφουν στα παραδοσιακά της New Holland μπλε χρώματα τα νέα τρακτέρ, γεγονός που προκάλεσε και θλίψη στους Ιταλούς σχεδιαστές.



«Μελετούμε μια πιθανή παραγωγή μιας περιορισμένης σειράς τρακτέρ 500 έως 1000 μονάδων», είχε δηλώσει τότε ο Pierre Lahutte, ο τότε υπεύθυνος για τις σειρές τρακτέρ της New Holland, όταν πενήντα περίπου πελάτες δηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Πηγή: Farm-Connexion

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

04-02-2022 12:34Bonaventure Mathieu

Another article copied and pasted from google translation without permission. You are not professionals.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία