BACK TO
TOP
Πληρωμές

Χειρότερα δεν μπορούσε να πάει με τις πληρωμές, χάος ΟΠΕΚΕΠΕ

Κρεμασμένοι στα ATM’s και στα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι αγρότες σε όλη τη χώρα, μιας και οι επίσημες ανακοινώσεις της διοίκησης (υπουργείο- ΟΠΕΚΕΠΕ) αποδείχθηκαν γράμμα κενό και οι πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν αντιστοιχούν ούτε στο 10% αυτών που θα ´πρεπε να γίνουν, δηλαδή των 200 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν επισήμως.Προς το παρόν, ανεπίσημη πληροφόρηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει να έχει γίνει η πίστωση του πρασινίσματος, της βασικής και της συμπληρωματικής ενίσχυσης νέων αγροτών, ωστόσο φαίνεται πως έχει γίνει λάθος στους υπολογισμούς, πιστώνοντας σε άλλους αγρότες μεγαλύτερα ποσά και σε άλλους μικρότερα από εκείνα που αναμένονταν.

IMG_3690_2

Ελένη Δούσκα

195738
2419
Οι αγρότες δεν ενδιαφέρονται για το ποιος συλλέγει τα στοιχεία, ούτε ποιος κάνει τους λογαριασμούς. Οι αγρότες θέλουν να πληρώνονται σωστά και στην ώρα τους. Για να μπορούν και οι ίδιοι να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Όμως φαίνεται καθαρά, άλλη μια φορά ότι πολιτικοί και εργολάβοι άλλα έχουν στο νου τους.

Επι της ουσίας τώρα, αυτό που φαίνεται ως πληρωμή από το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουνίου, είναι άτι λίγο, κάτι έναντι και σίγουρα όχι αυτό που περίμενε ο αγροτικός κόσμος.

Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, κανείς δεν ξέρει. Εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες και μέρες η οργή του κόσμου θα κάνει τους ιθύνοντες να συνετιστούν. Ως τότε μαύρα μεσάνυχτα και μαγειρέματα για τη κουτάλα.
Πιο συγκεκριμένα,  η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου βρίσκει εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες που ανέμεναν την ολοκλήρωση της πληρωμής των 200 εκατ. ευρώ για την οποία έκαναν λόγο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 29 Ιουνίου, με την διαδικασία της πίστωσης ωστόσο να ξεκινά βράδυ Παρασκευής 30 Ιουνίου, αφήνοντας πολλές εκκρεμότητες.

 Προς το παρόν επίσημες ανακοινώσεις για τα ποσά που πληρώθηκαν και για το χρονοδιάγραμμα που θα ανέμενε κανείς ότι θα ακολουθήσει ο Οργανισμός Πληρωμών τις επόμενες ώρες και ημέρες δεν υπάρχουν. Οι πληροφορίες του Agronews κάνουν λόγο για σημαντικά κενά και εκκρεμότητες σε πληρωμές της βασικής ενίσχυσης, ενώ οι διαρροές θέλουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρά σε σταδιακές πιστώσεις. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν μεγάλες ουρές  των οποίων η πληρωμή ίσως μετατεθεί ακόμα και τον προσεχή Οκτώβριο.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει καμία απόφαση πληρωμής για το πρόγραμμα των Σπάνιων Φυλών, με αρκετούς δικαιούχους να μην έχουν λάβει ποσά ούτε στις προηγούμενες δύο μεγάλες πληρωμές.

Πληροφορίες επίσης θέλουν, αρκετούς παραγωγούς να βλέπουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνονται μικροποσά, έως ακόμα και του ενός ευρώ, για χάριν της… στατιστικής, ώστε να φαίνεται στις βάσεις δεδομένων φουσκωμένος ο αριθμός των παραγωγών είδαν χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 29 Ιουνίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωνε την πληρωμή 630.000 παραγωγών με το συνολικό ποσό των κοινοτικών ενισχύσεων να ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε: 


Πριν τις 10 το βράδυ οι πρώτες πιστώσεις λογαριασμών, έκθετοι άλλη μια φορά στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουνίου η διαδικασία πιστώσεων των αγροτών με υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης και ότι άλλο εκκρεμούσε εδώ και ένα χρόνο. Κι όλη αυτή η καθυστέρηση παρά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου θα προχωρήσει το σύνολο των εκκαθαρίσεων κοινοτικών ενισχύσεων που εκκρεμούν από το προηγούμενο έτος.
Για 200 εκατ. ευρώ και για 630.000 δικαιούχους έκαναν λόγο οι επίσημες ανακοινώσεις της Πέμπτης.
Οι διοικούντες του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαιώνουν πάντως ότι η πίστωση θα προχωρήσει μέχρι αργά το βράδυ. Εν τω μεταξύ, οι αγρότες έχουν σπάσει από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά τα τηλέφωνα της Agrenda και του Agronews, ζητώντας μια εξήγηση για τη νέα καθυστέρηση.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να «τρέξει» τις καταστάσεις των πληρωμών, ωστόσο, μέχρι αργά το απόγευμα η ενημέωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έλεγε… περιμένετε.  Όπως περιμένουν άλλη μια φορά και οι εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες. Όπως περιμένουν κάθε φορά και όχι μόνο τέτοια μέρα -σημειωτέον ότι βάσει των κανονισμών της ΕΕ η 30ηΙουνίου είναι η τελευταία μέρα εξόφλησης για τα πάντα- λες και τους κάνει κανένας χάρη.   

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:


Προχωρά η διαδικασία πληρωμής 200 εκατ., όλα έτοιμα για πίστωση εκκαθαρίσεων σήμερα σε ενιαία-προγράμματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πίστωσης της εκκαθάρισης ενιαίας ενίσχυσης και προγραμμάτων έτους 2022 στους λογαριασμούς 630.000 δικαιούχων παραγωγών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τουλάχιστον για όσους αναμένουν τα ποσά στην Τράπεζα Πειραιώς, μέσα στο απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου. 

Ο όγκος της εν λόγω πληρωμής, η οποία θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ, δεν επιτρέπει ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Κάτι για το οποίο σπεύδει να ενημερώσει και ο ίδιος ο Οργανισμός Πληρωμών, που κάνει λόγο για «μεγάλο πλήθος πληρωμών και πιστώσεις που θα ολοκληρωθούν σταδιακά».

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση του οργανισµού αναφέρει ότι «ο ΟΠΕΚΕΠΕ µε τις αρµόδιες υπηρεσίες του ολοκληρώνει την εκκαθάριση των πληρωµών των άµεσων ενισχύσεων και των µέτρων αγροτικής ανάπτυξης όπως προβλέπονται στο άρθρο 75 του Καν. 1306/2013. Από το απόγευµα της Παρασκευής 30 Ιουνίου ξεκίνησε η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασµούς των δικαιούχων αγροτών για τις ενισχύσεις της βασικής, του πρασινίσµατος και των γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς και οι πληρωµές των συνδεδεµένων καθεστώτων, Μικρών Νησιών Αιγαίου, των ειδικών ενισχύσεων, των αγροπεριβαλλοντικών µέτρων, της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας και της εξισωτικής. Συνολικά θα εκκαθαριστούν και θα πληρωθούν 56 καθεστώτα και ως εκ τούτου, λόγω του µεγάλου πλήθους των πληρωµών, οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασµούς των δικαιούχων θα ολοκληρωθούν σταδιακά. Το σύνολο των πληρωµών αφορά σε 630.000 δικαιούχους οι οποίοι µπορεί να είναι δικαιούχοι σε ένα ή και περισσότερα καθεστώτα. Το ύψος των πληρωµών θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ».

Εκεί που ωστόσο, τα πράγµατα δεν είναι ακόµα ξεκάθαρα είναι µε τα υπόλοιπα της ενιαίας. Μάλιστα στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ τονίζονται τα εξής:

 ∆ιοικητικές Πράξεις: Στην παρούσα πληρωµή θα συµπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εµπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση µηχανογραφικά από τον Οργανισµό. Για όσους δικαιούχους δεν συµπεριληφθούν σε αυτή την πληρωµή θα υπάρξει η δυνατότητα νέας συµπληρωµατικής πληρωµής, µετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και µε ακρότατο χρονικό σηµείο την 15η Οκτωβρίου 2023.

 ∆εσµεύσεις Εθνικού Αποθέµατος: Από τα 5.400 ΑΦΜ που έχουν δεσµευθεί για το Εθνικό Απόθεµα των ετών 2021-2022, δικαιολογητικά απόδειξης της νόµιµης κατοχής έχουν επισυνάψει 1.900 δικαιούχοι από τους οποίους θα συµπεριληφθούν στην παρούσα πληρωµή µόνο όσοι έχουν αξιολογηθεί θετικά κατόπιν ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν υπάρχει εκκρεµότητα στον έλεγχο νοµιµότητας.

Εν τω µεταξύ, σχετικά µε την εξόφληση των υπολοίπων της περσινής ενιαίας ενίσχυσης να σηµειωθεί ότι στο τέλος της περασµένης εβδοµάδας ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενηµέρωσε τους παραγωγούς ότι διενεργεί καθολικό επανέλεγχο των αγροτεµαχίων στα οποία υπήρξαν µειώσεις κατά τους ελέγχους που έχουν διεξήχθησαν µε τη µέθοδο της τηλεπισκόπησης στο πλαίσιο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2022 (για όλα τα καθεστώτα), µε την αιτιολογία «αδυναµία τεχνικής υποστήριξης». Μάλιστα και από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται σαφές ότι «στην παρούσα πληρωµή θα συµπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εµπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση µηχανογραφικά από τον Οργανισµό».

Οι έλεγχοι αφορούν τα κάτωθι καθεστώτα: Βασική Ενίσχυση, Νέοι Γεωργοί, Μικροκαλλιεργητές, Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσική ή άλλα ειδικά µειονεκτήµατα (Μ13), Πρασίνισµα – greening, Ειδική Ενίσχυση για την καλλιέργεια Βαµβακιού, Συνδεδεµένες Ενισχύσεις φυτικής παραγωγής, ενισχύσεις για τα µικρά νησιά του Αιγαίου.

Άλλο ένα εµπόδιο αποτελούν και οι έλεγχοι που πραγµατοποιούνται µετά την παράταση που δόθηκε πρόσφατα µέχρι την 1η Σεπτεµβρίου στην υποβολή αιτηµάτων άρσης επικάλυψης, µε τροποποιητική απόφαση του Οργανισµού Πληρωµών. Υπενθυµίζεται ότι τα αιτήµατα άρσης επικάλυψης υποβάλλονται από τους αγρότες για τις περιπτώσεις που η επικάλυψη έχει διαπιστωθεί ως αποτέλεσµα του χωρικού διασταυρωτικού ελέγχου (κωδ. λάθους 53101) που διενεργείται στο ΟΠΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ, στις αρµόδιες Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις και Μονάδες του Οργανισµού Πληρωµών. Επισηµαίνεται ότι κατά την διαδικασία αυτή δεν επιτρέπεται µεταβολή της δηλούµενης γεωµετρίας των αγροτεµαχίων.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:


Απόγευμα Παρασκευής 30 Ιουνίου ξεκινά η εκκαθάριση 200 εκατ. ευρώ για ενιαία και προγράμματα του 2022

Από το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου ξεκινά η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών για τις ενισχύσεις της βασικής, του πρασινίσματος και των γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς και οι πληρωμές των συνδεδεμένων καθεστώτων, Μικρών Νησιών Αιγαίου, των ειδικών ενισχύσεων, των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας και της εξισωτικής ύψους περί τα 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως αναφέρεται από τον οργανισμό, «συνολικά θα εκκαθαριστούν και θα πληρωθούν 56 καθεστώτα και ως εκ τούτου, λόγω του μεγάλου πλήθους των πληρωμών, οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα ολοκληρωθούν σταδιακά. Το σύνολο των πληρωμών αφορά 630.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορεί να είναι δικαιούχοι σε ένα ή και περισσότερα καθεστώτα».

Στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ τονίζονται τα εξής:

Διοικητικές Πράξεις: Στην παρούσα πληρωμή θα συμπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εμπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μηχανογραφικά από τον Οργανισμό. Για όσους δικαιούχους δεν συμπεριληφθούν σε αυτή την πληρωμή θα υπάρξει η δυνατότητα νέας συμπληρωματικής πληρωμής, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με ακρότατο χρονικό σημείο την 15η Οκτωβρίου 2023.

Δεσμεύσεις Εθνικού Αποθέματος: Από τα 5.400 ΑΦΜ που έχουν δεσμευθεί για το Εθνικό Απόθεμα των ετών 2021-2022, δικαιολογητικά απόδειξης της νόμιμης κατοχής έχουν επισυνάψει 1.900 δικαιούχοι από τους οποίους θα συμπεριληφθούν στην παρούσα πληρωμή μόνο όσοι έχουν αξιολογηθεί θετικά κατόπιν ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν υπάρχει εκκρεμότητα στον έλεγχο νομιμότητας.

Οι εντολές πληρωμής στη Διαύγεια

Το δρόμο για την πληρωμή άνοιξε η δημοσίευση στη Διαύγεια μιας σειράς εντολών πληρωμής για τα προγράμματα. Κάτι παραπάνω από 40 εκατ. ευρώ για τα Βιολογικά, 48 εκατ. ευρώ για Νιτρικά, 2,3 εκατ. ευρώ για το Κομφούζιο, καθώς και μια σειρά με μικρότερα ποσά για Γενετικούς πόρους, ελαιώνας Άμφισσας, αμπελώνα Θήρας και προστασία ορνιθοπανίδας.

Οι εγκρίσεις πιστώσεων αφορούν τα εξής:

 

Βιολογικές καλλιέργειες 3η πρόσκληση

1,5 εκατ. ευρώ

Βιολογικές καλλιέργειες 4η πρόσκληση

600.000 ευρώ

Βιολογικές καλλιέργειες 5η πρόσκληση - μελισσοκομία

3,8 εκατ.  ευρώ

Βιολογική γεωργία – κτηνοτροφία 5η πρόσκληση διατήρηση

30 εκατ. ευρώ

Βιολογική Κτηνοτροφία

5,3 εκατ. ευρώ

Νιτρικά 1η πρόσκληση

12 εκατ. ευρώ

Νιτρικά 2η πρόσκληση

14 εκατ. ευρώ

Νιτρικά 3η πρόσκληση

22.000 ευρώ

Κομφούζιο 2η πρόσκληση

750.000 ευρώ

Κομφούζιο 3η πρόσκληση

1,55 εκατ. ευρώ

Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία

1 εκατ. ευρώ

Παραδοσιακός αμπελώνας Άμφισσας

310.000 ευρώ

Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας

276.000 ευρώ

Αμπελώνας νήσου Θήρας

175.000 ευρώ

Στο πλάνο των αρμοδίων του υπουργείου και του Οργανισμού Πληρωμών είναι να ξεκινήσει η πίστωση των λογαριασμών την Παρασκευή 30 Ιουνίου, όπως ορίζει ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός, προκειμένου να αποφευχθούν καταλογισμοί και πρόστιμα. Ωστόσο, η διαδικασία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί γι’ αυτό δεν αποκλείεται μεγάλη μερίδα παραγωγών να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από βδομάδα. Άλλωστε, στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται λόγος για μεγάλο πλήθους πληρωμών και πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που θα ολοκληρωθούν σταδιακά.

Εκεί που ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα είναι με τα υπόλοιπα της ενιαίας. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι διενεργεί καθολικό επανέλεγχο των αγροτεμαχίων στα οποία υπήρξαν μειώσεις κατά τους ελέγχους που έχουν διεξήχθησαν με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης στο πλαίσιο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2022 (για όλα τα καθεστώτα), με την αιτιολογία «αδυναμία τεχνικής υποστήριξης». Μάλιστα και από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται σαφές ότι «στην παρούσα πληρωμή θα συμπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εμπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μηχανογραφικά από τον Οργανισμό».

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει: 

Ανακοινώνεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ολοκληρώνει την εκκαθάριση των πληρωμών των άμεσων ενισχύσεων και των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης όπως προβλέπονται στο άρθρο 75 του Καν. 1306/2013. 

Από το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου, ξεκινά η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών για τις ενισχύσεις της βασικής, του πρασινίσματος και των γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς και οι πληρωμές των συνδεδεμένων καθεστώτων, Μικρών Νησιών Αιγαίου, των ειδικών ενισχύσεων, των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας και της εξισωτικής.

Συνολικά θα εκκαθαριστούν και θα πληρωθούν 56 καθεστώτα και ως εκ τούτου, λόγω του μεγάλου πλήθους των πληρωμών, οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα ολοκληρωθούν σταδιακά.

Το σύνολο των πληρωμών αφορά σε 630.000 δικαιούχους οι οποίοι μπορεί να είναι δικαιούχοι σε ένα ή και περισσότερα καθεστώτα. 

Το ύψος των πληρωμών θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Διοικητικές Πράξεις: Στην παρούσα πληρωμή θα συμπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εμπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μηχανογραφικά από τον Οργανισμό. Για όσους δικαιούχους δεν συμπεριληφθούν σε αυτή την πληρωμή θα υπάρξει η δυνατότητα νέας συμπληρωματικής πληρωμής, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με ακρότατο χρονικό σημείο την 15η Οκτωβρίου 2023.

Δεσμεύσεις Εθνικού Αποθέματος: Από τα 5.400 ΑΦΜ που έχουν δεσμευθεί για το Εθνικό Απόθεμα των ετών 2021-2022, δικαιολογητικά απόδειξης της νόμιμης κατοχής έχουν επισυνάψει 1.900 δικαιούχοι από τους οποίους θα συμπεριληφθούν στην παρούσα πληρωμή μόνο όσοι έχουν αξιολογηθεί θετικά κατόπιν ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν υπάρχει εκκρεμότητα στον έλεγχο νομιμότητας.



Σχόλια (2419)
Προσθήκη σχολίου

09-04-2024 20:07ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ γεια σε όλους Είμαι Έλληνας Αγρότης και αντιμετώπισα πολλά οικονομικά προβλήματα αλλά χάρη στον ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ κατάφερα να συνέλθω από τις οικονομικές μου δυσκολίες.Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες επικοινωνήστε με το ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ και θα βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας. Απλώς με βοήθησε με ένα μικρό ποσό των 50.000 € που μου έκανε πραγματικά καλό. Email: kikivas86@gmail.com ΣΗΜΕΙΩΣΗ Εάν δεν είστε από την Ελλάδα ή την Κύπρο, μείνετε μακριά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση

08-08-2023 17:05Μιχαελα

Με τηλεφώνημα σήμερα στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για να ρωτήσω τι γίνεται με τα χρήματα που πολύ από εσάς δεν έχετε πάρει πχ βιολογικα. Ο άνθρωπος στο τηλέφωνο μου είπε με βεβαιότητα ότι ο οπεκεπε δεν έχει δώσει εντολή για πληρωμές για τηις επόμενες μέρες .στην ερώτηση μου ποτε σκοπεύουν να βάλουν χρήματα μου απάντησε ότι ο ίδιος ο οπεκεπε τους είπε ότι να περιμένουμε από Οκτωβρίο. Και η τελευταία μου ερώτηση ήταν από Οκτωβρίο θα μπουν τα καθυστερούμενα του 2022 αλλά και του 2023 τα τρεχων και μου απάντησε ότι ναι έτσι τους έχει πει ο ιδιος ο οπεκεπε Τα συμπεράσματα δικά μας ....

Απάντηση

12-07-2023 11:27Nikos

Πηρε κανενας εξισωτική αποζημίωση???

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (5)

12-07-2023 09:27George

Καλημέρα βιολογική κτηνοτροφία νόμος κοζανης έχει πληρωθεί ;; Εμείς με άλλες τραπεζες το άγχος συνεχίζεται

Απάντηση

11-07-2023 16:21Sakis

Πληρώθηκε κανείς εξισωτική παιδιά?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

11-07-2023 16:21Sakis

Πληρώθηκε κανείς εξισωτική παιδιά?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

11-07-2023 15:49Γιώργος

Καλημέρα βλέπω εδώ και δυο μέρες χρήματα στ δημοσιοπηση πληρωμών αλλά δεν έχουν μπει τράπεζα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

11-07-2023 14:35ΝΙΚΟΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ 2022 ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

11-07-2023 14:27Χρήστος

Στην εθνική φάνηκε τίποτα?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

11-07-2023 14:22Χρήστος

Από εθνική πληρώθηκε κανενας

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα