BACK TO
TOP
Διεθνή

Αύξηση παραγωγής σε ελαιούχους σπόρους και φυτικά έλαια την 2024/25 στην ΕΕ προβλέπει το USDA

Μικρές διαφοροποιήσεις στις εκτιμήσεις παραγωγής της ΕΕ για ελαιούχους σπόρους, φυτικά έλαια και αλεύρια ενόψει της σεζόν 2024/25 κάνει το Αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας, αναμένοντας μικρή αύξηση της παραγωγής ελαιούχων σπόρων - φυτικών ελαίων αλλά και ήπια μείωση της παραγωγής αλεύρων

soybeans_0

51
0

Αναλυτικότερα, η παραγωγή ελαιούχων σπόρων στις χώρες της ΕΕ την περίοδο 2024/25 αναμένεταιι να ανέλθει σε περίπου 32,64 εκατομμύρια τόνους έναντι 33,015 εκατομμυρίων τόνων το 2023/24 εκατ. τόνους προβλέπουν οι εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Εξωτερικής Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η μείωση θα οφείλεται σε πιθανή μείωση των αποδόσεων των ελαιούχων σπόρων κατά το επόμενο γεωργικό έτος.

Παράλληλα, η παραγωγή φυτικών ελαίων στην ΕΕ αναμένεται να αυξηθεί - από 18,48 εκατ. τόνους σε 18,773 εκατ. τόνους. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο θα παράσχουν την αύξηση των δεικτών, ενώ η παραγωγή κραμβέλαιου είναι πιθανό να μειωθεί. Οι ειδικοί σημειώνουν επίσης μια τάση αύξησης της εγχώριας κατανάλωσης λαδιού στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της αύξησης του πληθυσμού στην περιοχή.

Η παραγωγή αλεύρων, σύμφωνα με τις προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων, θα μειωθεί από 31,132 εκατ. τόνους σε 31,043 εκατ. τόνους, παρά την υψηλότερη ζήτηση από τον κτηνοτροφικό τομέα, η οποία, σύμφωνα με τις προσδοκίες των εμπειρογνωμόνων, θα ικανοποιηθεί σε βάρος των σιτηρών ζωοτροφών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία