BACK TO
TOP
Διεθνή

Mε νέες προκλήσεις αντιμέτωπη η εφοδιαστική αλυσίδα από την ιρανο-ισραλινή σύγκρουση

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις από τις πολεμικές διαταραχές στη Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξετάζει την απάντησή του στον καταιγισμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν εναντίον του.

efodiastikh-alusida-sigkrouseis-mesh-anatolh

22
0

Με τις τιμές πετρελαίου στα πρόθυρα έκρηξης μια παρατεταμένη σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτόξευση του αργού κάνοντας ενεργό ακόμη και το σενάριο περί 100 δολαρίων, με εκτεταμένες επιπτώσεις στις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων και των εμπορευμάτων.

Ως σημαντική πετρελαιοπαραγωγική περιοχή, η Μέση Ανατολή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε διαταραχές στην παραγωγή και στον εφοδιασμό πετρελαίου. Η πιθανότητα διαταραχών του εφοδιασμού προσθέτει στις υπάρχουσες ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις, ενισχύοντας την αβεβαιότητα της αγοράς.

Επιπτώσεις σε άλλα εμπορεύματα

Πέρα από το πετρέλαιο, η σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ απειλεί να διαταράξει τις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων, ιδιαίτερα σε τομείς που εξαρτώνται από την ισραηλινή τεχνολογία για τη γεωργική παραγωγή. Οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και η αυξημένη αβεβαιότητα θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές των γεωργικών προϊόντων, επιδεινώνοντας τις υπάρχουσες οικονομικές προκλήσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία