BACK TO
TOP
Διεθνή

Ελεγχόμενο περιβάλλον και αγροβολταϊκά θα είναι το μέλλον της γεωργίας, βάσει έρευνας

Νέα έρευνα του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου Virginia Tech προτείνει ότι τεχνολογίες όπως ότι η γεωργία ελεγχόμενου περιβάλλοντος και η χρήση αγροβολταϊκών μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη μελλοντική εξέλιξη της γεωργικής βιομηχανίας.

ydroponia

47
0
Τα συστήματα γεωργίας ελεγχόμενου περιβάλλοντος, που περιλαμβάνουν θερμοκήπια, κάθετες εκμεταλλεύσεις και υδροπονία, αποτελούν εναλλακτικές προσεγγίσεις στην παραδοσιακή γεωργία με βάση το έδαφος. Από την άλλη πλευρά, τα αγροβολταϊκά συστήματα επιτρέπουν τη χρήση της γης τόσο για γεωργική παραγωγή όσο και για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας. 

Οι ερευνητές προτείνουν ότι η υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγικότητα, βελτίωση της διατροφής, πρόσβαση σε τοπικά προϊόντα και ενίσχυση της προσφοράς φρέσκων τροφίμων καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παρά τις τεχνολογικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτά τα συστήματα, αναδεικνύουν μια πορεία προόδου στον αγροτικό τομέα των ΗΠΑ. 

Αν και αυτές οι νέες τεχνολογίες ενδέχεται να μην αντικαταστήσουν τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής σύντομα, έχουν μεγάλες δυνατότητες να αποφέρουν οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ανανεώσιμης ενέργειας από αγροβολταϊκά συστήματα και τη μείωση του κινδύνου αποτυχίας της καλλιέργειας σε ακραίες καιρικές συνθήκες. 

«Μέρος του κινήτρου για αυτό το έργο ήταν να παράσχει μια επισκόπηση των αναδυόμενων τεχνολογιών, ιδιαίτερα της υδροπονίας και της κάθετης γεωργίας», δήλωσε ο John Bovay, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Virginia Tech.  

«Αυτές οι βιομηχανίες γνώρισαν τεράστια ανάπτυξη τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά οι επίσημες πληροφορίες που συλλέγονται και δημοσιεύονται από το USDA ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν πλήρως την τρέχουσα τεχνολογική κατάσταση και την κατάσταση της αγοράς. Εάν η ελεγχόμενη περιβαλλοντική γεωργία και η κάθετη γεωργία σημείωναν τεράστια ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει την εμπειρία των καταναλωτών και ενδεχομένως να επηρεάσει την οικονομική πραγματικότητα για τους παραδοσιακούς αγρότες.» εξηγεί ο Bovay.  

Μερικά άλλα σημαντικά ευρήματα άλλων ερευνών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: 

-Ο αριθμός των ατομικά ελεγχόμενων περιβαλλοντικών γεωργικών εργασιών στις ΗΠΑ υπερδιπλασιάστηκε σε σχεδόν 3.000 μεταξύ 2009 και 2019. 

-Η ποσότητα της φυτικής παραγωγής ελεγχόμενου περιβάλλοντος αυξήθηκε κατά 56% την ίδια περίοδο

-Νέες τεχνολογίες εφαρμόστηκαν για την παραγωγή μεγάλου μεριδίου της συνολικής γεωργικής παραγωγής ελεγχόμενου περιβάλλοντος, με περισσότερο από το 60% των ντοματών, αγγουριών και μαρουλιών να καλλιεργούνται με υδροπονία το 2019. 

-Από το 2021, η πλειονότητα των περίπου 300 τοποθεσιών αγροβολταϊκών ήταν ηλιακές φάρμες με φυτική κάλυψη φιλική προς τους επικονιαστές.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία