BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Ανοιχτή παραμένει η φορολόγηση των επιδοτήσεων

Στις φορολογικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής που εξετάζει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πριν την εκπνοή του τρέχοντος έτους εναποθέτουν τις ελπίδες τους παραγωγοί και άνθρωποι του αγροτικού χώρου ώστε να αποτραπεί η φορολόγηση των επιδοτήσεων.

Στο ίδιο τσουβάλι αγρότες και μεγαλοϊδιοκτήτες αγροτικής γης

3
0

Με βάση όσα ισχύουν σήμερα και ύστερα από την απόρριψη της σχετικής τροπολογίας που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και, όπως έχουν γράψει το Agronews και η Agrenda, οι επιδοτήσεις φορολογούνται με συντελεστή 13%- ανεξαρτήτως . Ωστόσο, στο παρασκήνιο και υπό τις πιέσεις βουλευτών της περιφέρειας στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών έχουν πέσει προτάσεις για εξαίρεση των επιδοτήσεων από το φορολογητέο αγροτικό εισόδημα – είτε κατά 100% είτε μέχρι ενός ορισμένου εισοδηματικού ορίου.

Ως βάση της τελευταίας πρότασης χρησιμοποιείται παλαιότερη πρόταση του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα ΔημοσίωνΕσόδων, Χάρη Θεοχάρη ο οποίος είχε κάνει λόγο για αφορολόγητο μέχρι το ποσό των 50.000 ευρώ. Ο ίδιος μάλιστα είχε επισημάνει σε βουλευτές που είχαν συζητήσει μαζί του επ’ αυτού ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει «αν υπάρχει πολιτική βούληση»…

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία