Ο κύκλος περιλαμβάνει 3 συναντήσεις: Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 4 & 11 Μαρτίου.
Συνάντηση πρώτη: Γεύομαι, κρίνω και βαθμολογώ. Δυσκολίες μελλοντικού γευσιγνώστη. Οι αισθήσεις στην γευσιγνωσία. Το γλωσσάρι του χρώματος.
Συνάντηση δεύτερη: Το άρωμα και ο ρόλος του οσφρηκού κέντρου. Οι 9 κατηγορίες των αρωμάτων. Τεστ στα έξι θεμελιώδη. Το γλωσσάρι του αρώματος.
Συνάντηση τρίτη: Οι τέσσερις θεμελιώδεις γεύσεις και οι θηλές της γλώσσας. Περί γευστικής ισορροπίας. Η ένδειξη της μαλακότητας. Το γλωσσάρι της γεύσης. Τρόποι αξιολόγησης.
Υπάρχουν ακόμη λίγες θέσεις. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής 210 6142200 ή info@oinosoagapitos.gr
Λίγο πριν την έναρξη της Σαρακοστής την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 9 μ. μ. έρχεται η γευστικότερη «εν λευκώ κόντρα» 6 σπάνιων κατσικίσιων ελληνικών τυριών με 3 διάσημα λευκά εισαγωγής στον Οίνο τον Αγαπητό!
Στις περισσότερες εκδηλώσεις υψηλής γαστρονομικής εμβέλειας, τα λευκά γίδινα τυριά αυτή την εποχή κλέβουν κυριολεκτικά την παράσταση!
Ανταποκρινόμενοι λοιπόν σε αυτή την παγκόσμια τάση φιλοξενούμε τον μοναδικό γνώστη της τυροκομικής τέχνης Ευθύμιο Αλεξανδρή που θα μας περιγράψει τον αγώνα ντέρμπυ μέχρι το τελευταίο λεπτό. Γίδινες μπουκιές από την Εύβοια, την ορεινή Ζήρεια, την Κρήτη και το Μέτσοβο αλλά και παλαιωμένες κίτρινες εκπλήξεις, θα ανταγωνιστούν τα λευκά και πικάντικα τυριά της Ολλανδίας της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Τη βραδιά θα συνοδέψουν επίλεκτα ελληνικά λευκά, ροζέ, ερυθρά, γλυκά κρασιά και αποστάγματα. Συμμετοχή 25ευρώ
Για όλες τις βραδιές είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική ή η τηλεφωνική κράτηση
ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ: Λ. ΠΗΓΗΣ 15 ΜΕΛΙΣΣΙΑ
ΤΗΛ. 21 6142200 info@oinosoagapitos.gr