BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Πώς υπολογίζονται περιφερειακά και ατομικά δικαιώματα

Με αποκλεισμό από τις πρόσθετες επιδοτήσεις που αποφασίστηκαν πριν από μερικές εβδομάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κινδύνεψαν μερικές κατηγορίες νέων αγροτών και βιοκαλλιεργητών.

Πώς υπολογίζονται περιφερειακά και ατομικά δικαιώματα

1
0
Αυτό κατήγγειλαν με έγγραφό τους προς την Κομισιόν 26 χώρες μέλη, ζητώντας να μην αλλάζει τις τεχνικές λεπτομέρειες των κανονισμών, που έχουν ήδη ψηφιστεί. Στην τελευταία δέσμη τεχνικών μέτρων που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τα κράτη είδαν ότι υπήρχαν διατάξεις που απέκλειαν ορισμένες κατηγορίες αγροτών από τις πρόσθετες ενισχύσεις. Να σημειωθεί ότι από την επιστολή διαμαρτυρίας έλειπαν οι Λιθουανία και Ελλάδα που ασκούν την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον και το επόμενο εξάμηνο, αντίστοιχα

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, πάντως, οι προτάσεις των κυβερνήσεων για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ έχουν ήδη γίνει γνωστές και συζητούνται. Δηλαδή οι αγρότες ξέρουν περίπου τι τους περιμένει και ανάλογα αποφασίζουν τι θα σπείρουν για την περίοδο 2013/2014.

Στη χώρα μας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει παρουσιάσει ακόμα την τελική πρότασή του, αφήνοντας τους αγρότες να αναρωτιούνται: «Αυτό που θα σπείρω φέτος, θα επηρεάσει το πόσα χρήματα θα παίρνω από το 2015;

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες της Agrenda, το προϊόν πλέον δεν θα παίζει ρόλο στο ύψος της ενιαίας ενίσχυσης, παρά μόνο στο μικρό ποσοστό της συνδεδεμένης ενίσχυσης (έως 2% για το καθένα). Σημασία θα έχουν μόνο οι εκτάσεις, σε στρέμματα. Όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Μελάς, μιλούσε για «έτος-βάση το 2014» εννοούσε όσον αφορά τις μετρήσεις που θα γίνουν για την περιφερειοποιημένη ενίσχυση του 2015. Δηλαδή το πόσους βοσκότοπους, πόσες πεδινές εκτάσεις, πόση φυτική παραγωγή έχει η Ελλάδα γενικά. Ανάλογα με αυτά τα ποσά θα γίνει και ο υπολογισμός του δικαιώματος που θα παίρνει ο κτηνοτρόφος ή ο γεωργός.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το φάκελο από το 418ο φύλλο της Agrenda: epidotiseis tis neas kap.pdf
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία