BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Κανένας δεν θα χάσει με τη νέα ΚΑΠ πάνω από το 30% του τσεκ

Μικρότερη από όσο αναµενόταν αρχικά θα είναι η αναδιανοµή των κοινοτικών ενισχύσεων µετά το 2015, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου.

Κανένας δεν θα χάσει με τη νέα ΚΑΠ πάνω από το 30% του τσεκ

1
1

Κι αυτό γιατί µετά από πολύµηνες διαπραγµατεύσεις το Ευρωκοινοβούλιο κατάφερε να περάσει προαιρετική ρήτρα, µε βάση την οποία θα µπορεί ο παραγωγός που έπαιρνε µεγάλα ποσά ενισχύσεων να µην χάνει πάνω από το 30% των χρηµάτων τουλάχιστον ως το 2019.

Να σημειωθεί, βέβαια, η ρήτρα του 30%, που φαίνεται διατεθειµένη να εφαρµόσει η Ελλάδα, ευνοεί όσους κατέχουν ιστορικά δικαιώµατα και φρενάρει όσους νέους έχουν µπει δυναµικά στη γεωργία µε καινούριες επενδύσεις και µε επεκτάσεις εκµεταλλεύσεων.

Σε κάθε περίπτωση η δουλειά του Οργανισµού Πληρωµών (ΟΠΕΚΕΠΕ) είναι πολύ σηµαντική και θα πρέπει να ξεκινήσει από την 1η Αυγούστου του 2014 τον υπολογισµό των ατοµικών δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης του κάθε δικαιούχου, έτσι ώστε να είναι έτοιµος να εφαρµόσει τη «ρήτρα» του 30% εξατοµικευµένα στις επιδοτήσεις του κάθε παραγωγού.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

17-04-2014 22:17χρηστος

Αυτο ειναι αλητες να καταστρεψετε τους δυνατους νεους για τα γνωστα λαμογια αναξιοι. Να συνεχισουν να παιρνουν επιδοτησεις χωρις να παραγουν τιποτα συγχαρητρια. Εχω 230 αγελαδες και δεν παιρνω τιποτα με το ζορι 15000€ . Ενω ξερω λαμογιο με 10 ζωα παιρνει 100000€ τις. Μανας αλητες.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία