BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ξεφορτώνεται αποθέματα βαμβακιού η Κίνα

Στη µείωση της ελάχιστης τιµής πώλησης των αποθεµάτων βαµβακιού προχώρησαν οι κινεζικές αρχές, µια εξέλιξη που σηµατοδοτεί την έναρξη της µείωσης των αποθεµάτων της χώρας, σύµφωνα µε διεθνείς αναλυτές. Πλέον η Κίνα επιθυµεί να «ξεφορτωθεί» µέρος των αποθεµάτων της που αποτελούν το 60% των παγκόσµιων αποθεµάτων, τα οποία αγόρασε σε τιµές σηµαντικά υψηλότερες από τις διεθνείς.

Στρώνεται ο Δρόμος του Βαμβακιού

2
0
Οι επιδοτήσεις των προηγούµενων ετών όµως αποτελούν πλέον παρελθόν, µε αποτέλεσµα οι Κινέζοι βαµβακοπαραγωγοί να εµφανίζονται διστακτικοί ενόψει εαρινής σποράς και τις πρώτες ενδείξεις να µιλούν για σηµαντική µείωση των καλλιεργούµενων εκτάσεων, σύµφωνα µε τους Financial Times.

Την ίδια ώρα, η ελάχιστη τιµή πώλησης των αποθεµάτων βαµβακιού µειώνεται στα 17.250 γουάν/τόνο, από τα 18.000 γουάν που ήταν προηγουµένως, όπως καταγράφει ο Εθνικός Οργανισµός Αποθεµάτων Βαµβακιού της Κίνας. Εν τω µεταξύ, οι περισσότερες υφαντουργίες προτιµούν να αγοράζουν εισαγόµενο βαµβάκι, φθηνότερο και πιο ποιοτικό από το κινεζικό, το οποίο βρίσκεται αποθηκευµένο για περισσότερο από 3 χρόνια στις κρατικές αποθήκες. Ωστόσο, για να αποτρέψει τις υφαντουργίες από εισαγωγές, το Πεκίνο τις αναγκάζει να αγοράζουν 3 τόνους κινεζικό βαµβάκι για κάθε 1 τόνο προϊόντος από το εξωτερικό
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία