BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Με υψηλές τιμές τρέχουν οι εξαγωγές σπαραγγιού

Αυξηµένη παραµένει η εξαγωγική ροή των ελληνικών σπαραγγιών προς την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς µόλις πριν από λίγες ηµέρες ξεκίνησε η συγκοµιδή στη βόρεια Ευρώπη, ενώ η άνοδος της θερµοκρασίας ευνοεί την κατανάλωση.

Με υψηλές τιμές τρέχουν οι εξαγωγές σπαραγγιού

1
0
Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται ως πρώιµη για την ελληνική παραγωγή, µε αποτέλεσµα να δηµιουργούνται οι προσδοκίες για πώληση του 70-80% του ελληνικού σπαραγγιού ως το Πάσχα, δηλαδή την περίοδο µε την πιο ισχυρή ζήτηση για το προϊόν, οπότε και σηµειώνονται οι υψηλότερες τιµές.

Στην Πέλλα οι τιµές για τα λευκά σπαράγγια διαµορφώνονται στα 5 ευρώ το κιλό για τα 22 χιλιοστά και στα 4 ευρώ για τα 16 χιλιοστά. Τα βιολέ χρώµατος σπαράγγια πωλούνται στα 4 ευρώ το κιλό για τα 22 χιλιοστά και στα 3,5 ευρώ για τα 16 χιλιοστά, ενώ τα πιο ψιλά πωλούνται στα 1,5-2,00 ευρώ το κιλό, λέει ο διαχειριστής της εταιρείας ΗΛΙΟΣ Σπύρος Τεµπερεκίδης.

Στη Χρυσούπολη η µέση τιµή σπαραγγιού ξεκίνησε στα 4-5 ευρώ το κιλό κατά την έναρξη της συγκοµιδής, περίπου στα τέλη Φεβρουαρίου, και πλέον έχει διαµορφωθεί περί τα 3 ευρώ το κιλό. «Εφόσον συνεχιστούν οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και η ζήτηση παραµείνει αυξηµένη ενόψει και του εορτασµού του Πάσχα, τότε ευελπιστούµε ότι η τελική εκκαθάριση θα δώσει πάνω από τα 2 ευρώ το κιλό στον παραγωγό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καβάλας Κώστας Λεπίδας.

Να σηµειωθεί ότι η πρόσφατη απεργία των ναυτεργατών, η οποία ανεστάλη τελικά, δηµιούργησε προσωρινά πρόβληµα στις εξαγωγές σπαραγγιών, καθώς η µεταφορά τους πραγµατοποιήθηκε οδικώς. Το προϊόν συνήθως κατευθύνεται στο λιµάνι της Ηγουµενίτσας, από εκεί µεταφέρεται στην Ιταλία όπου και αρχίζει να µοιράζεται στις αγορές της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερµανίας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία