Επιχειρηµατικές συναντήσεις διοργανώθηκαν την περασµένη εβδοµάδα στην Αθήνα, έπειτα από µια σειρά παρουσιάσεων που είχαν πραγµατοποιηθεί το Μάιο
Προβλέπονται σηµαντικές ευκαιρίες καθώς η ελληνική οικονοµία εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να ανακάµπτει µετά την παραλίγο κατάρρευση της στο ζενίθ της οικονοµικής κρίσης, σύµφωνα µε το Ισπανικό Γραφείο Εξαγωγών Κρέατος (OECE)
Το φρέσκο και το επεξεργασµένο κρέας είναι το κορυφαίο προϊόν αγροτικών εξαγωγών της Ισπανίας. Τους 1,43 εκατ. τόνους φρέσκου και 138.736 τόνους επεξεργασµένου κρέατος, έφτασαν οι εξαγωγές το 2013. Οι πωλήσεις έφτασαν περίπου τα 4,2 δις ευρώ, µόλις 3,9% υψηλότερα από το 2012, το οποίο είχε αυξηθεί 11% από το 2011. «Η µικρότερη αύξηση οφείλεται κυρίως στο κλείσιµο της ρωσικής αγοράς για έναν ολόκληρο χρόνο», εξηγεί το OECE
Το κρέας αποτελεί βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας και η χώρα εξαρτάται από την ισοσκέλιση της ζήτησης από τις εισαγωγές. Η Ισπανία είναι ο πέµπτος µεγαλύτερος εξαγωγέας κρέατος στην Ελλάδα, πίσω από την Γαλλία, την Ολλανδία, την Γερµανία και την Ιταλία. Το χοίρειο, το βόειο και το αρνίσιο κρέας, µαζί µε τα εντόσθια κυριαρχούν στο µερίδιο της Ισπανίας στην ελληνική αγορά. Το αρνίσιο κρέας έχει µεγάλη ζήτηση προς το Πάσχα, ενώ το χοιρινό την περίοδο των Χριστουγέννων.
Προβλέπονται σηµαντικές ευκαιρίες καθώς η ελληνική οικονοµία εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να ανακάµπτει µετά την παραλίγο κατάρρευση της στο ζενίθ της οικονοµικής κρίσης, σύµφωνα µε το Ισπανικό Γραφείο Εξαγωγών Κρέατος (OECE)
Το φρέσκο και το επεξεργασµένο κρέας είναι το κορυφαίο προϊόν αγροτικών εξαγωγών της Ισπανίας. Τους 1,43 εκατ. τόνους φρέσκου και 138.736 τόνους επεξεργασµένου κρέατος, έφτασαν οι εξαγωγές το 2013. Οι πωλήσεις έφτασαν περίπου τα 4,2 δις ευρώ, µόλις 3,9% υψηλότερα από το 2012, το οποίο είχε αυξηθεί 11% από το 2011. «Η µικρότερη αύξηση οφείλεται κυρίως στο κλείσιµο της ρωσικής αγοράς για έναν ολόκληρο χρόνο», εξηγεί το OECE
Το κρέας αποτελεί βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας και η χώρα εξαρτάται από την ισοσκέλιση της ζήτησης από τις εισαγωγές. Η Ισπανία είναι ο πέµπτος µεγαλύτερος εξαγωγέας κρέατος στην Ελλάδα, πίσω από την Γαλλία, την Ολλανδία, την Γερµανία και την Ιταλία. Το χοίρειο, το βόειο και το αρνίσιο κρέας, µαζί µε τα εντόσθια κυριαρχούν στο µερίδιο της Ισπανίας στην ελληνική αγορά. Το αρνίσιο κρέας έχει µεγάλη ζήτηση προς το Πάσχα, ενώ το χοιρινό την περίοδο των Χριστουγέννων.