BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Κορυφαία µηνιαία αύξηση στα προθεσμιακά του χυμού πορτοκαλιού

Ενισχυµένα κατά 2% εµφανίστηκαν την περασµένη εβδοµάδα τα προθεσµιακά συµβόλαια Μαρτίου στον παγωµένο χυµό πορτοκαλιού στο χρηµατιστήριο της Ν. Υόρκης, αγγίζοντας τα 146,55 σεντς ανά λίµπρα. Πρόκειται για τον καλύτερο διακανονισµό εδώ και περίπου ένα µήνα, από τις 17 ∆εκεµβρίου.

Μειωµένη διαθεσιµότητα για το χυμό πορτοκαλιού

0
0
Ουσιαστικά πίσω από την ανοδική αυτή τάση «κρύβεται» η προσαρµογή των αγορών στην ανακοίνωση του USDA για µειωµένη παραγωγή πορτοκαλιών στη Φλόριντα κατά 4,6%, σηµατοδοτώντας τη µικρότερη σοδειά από το 1967.

Αξίζει, τέλος να σηµειωθεί ότι κατά 15% αυξήθηκαν οι εισαγωγές χυµού πορτοκαλιού στις ΗΠΑ, µεταξύ Ιανουαρίου και Νοεµβρίου 2014 σε σχέση µε το 2013, µε περισσότερες από τις µισές να προέρχονται από τη Βραζιλία, σύµφωνα µε το τµήµα Εσπεριδοειδών της Φλόριντα. Εποµένως, αν και µειώθηκε η κατανάλωση χυµού πορτοκαλιού στις ΗΠΑ (κατά 9% ως τις 20 ∆εκέµβρη, σύµφωνα µε στοιχεία της Nielsen), η παραγωγή στη Φλόριντα επίσης πέφτει, οπότε είναι αναµενόµενο, σύµφωνα µε τους αναλυτές, να αυξήσουν οι ΗΠΑ τις εισαγωγές χυµού.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία