Ενδεικτικό είναι ότι εδώ και ένα µήνα πωλούνται στα Μέγαρα 80-100 τόνοι ηµερησίως, σε αντίθεση µε πριν ένα µήνα, που η αντίστοιχη ποσότητα ήταν στους 50 τόνους τη µέρα.
«Λόγω της µεγαλύτερης ζήτησης αυτής της περιόδου εδώ και ένα µήνα η τιµή παραγωγού είναι στο 1-1,30 ευρώ το κιλό, υψηλότερα από την αντίστοιχη το Φεβρουάριο, που ήταν 70-90 λεπτά το κιλό», επισηµαίνει ο παραγωγός Βασίλης Μπαρµπίνης.
Αυτή την τιµή (70-90 λεπτά) διατηρεί το προϊόν όλο το χρόνο, µε εξαίρεση τις περιόδους των γιορτών και το καλοκαίρι, που παρατηρείται έλλειµµα στην αγορά και η τιµή ανεβαίνει στα 0,90-1,10 ευρώ το κιλό, καθώς αρκετοί παραγωγοί δεν έχουν τη δυνατότητα να βάλουν πολλά στρέµµατα τους καλοκαιρινούς µήνες λόγω της έλλειψης νερού σε πολλές περιοχές.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόµα και η τιµή για τα χλωρά κρεµµύδια β’ κατηγορίας λόγω ζηµιών στα φύλλα από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου, ήταν φέτος στα ίδια επίπεδα µε τα υπόλοιπα (0,70-0,90 ευρώ το κιλό), καθώς καταστράφηκαν σχεδόν όλες οι ποσότητες στους Αγ. Θεοδώρους, όπου καλλιεργείται κυρίως χλωρό κρεµµύδι, από το κρύο και το χαλάζι του Φεβρουαρίου.
Γενικότερα, ωστόσο, το προϊόν δεν επηρεάζεται εύκολα από τις καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό, µικροί παραγωγοί το καλλιεργούν συµπληρωµατικά, σε εκτάσεις π.χ. µε ελιές, δεδοµένης και της εύκολης πώλησής του τόσο στη λαϊκή όσο και στα σούπερ µάρκετ.
«Λόγω της µεγαλύτερης ζήτησης αυτής της περιόδου εδώ και ένα µήνα η τιµή παραγωγού είναι στο 1-1,30 ευρώ το κιλό, υψηλότερα από την αντίστοιχη το Φεβρουάριο, που ήταν 70-90 λεπτά το κιλό», επισηµαίνει ο παραγωγός Βασίλης Μπαρµπίνης.
Αυτή την τιµή (70-90 λεπτά) διατηρεί το προϊόν όλο το χρόνο, µε εξαίρεση τις περιόδους των γιορτών και το καλοκαίρι, που παρατηρείται έλλειµµα στην αγορά και η τιµή ανεβαίνει στα 0,90-1,10 ευρώ το κιλό, καθώς αρκετοί παραγωγοί δεν έχουν τη δυνατότητα να βάλουν πολλά στρέµµατα τους καλοκαιρινούς µήνες λόγω της έλλειψης νερού σε πολλές περιοχές.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόµα και η τιµή για τα χλωρά κρεµµύδια β’ κατηγορίας λόγω ζηµιών στα φύλλα από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου, ήταν φέτος στα ίδια επίπεδα µε τα υπόλοιπα (0,70-0,90 ευρώ το κιλό), καθώς καταστράφηκαν σχεδόν όλες οι ποσότητες στους Αγ. Θεοδώρους, όπου καλλιεργείται κυρίως χλωρό κρεµµύδι, από το κρύο και το χαλάζι του Φεβρουαρίου.
Γενικότερα, ωστόσο, το προϊόν δεν επηρεάζεται εύκολα από τις καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό, µικροί παραγωγοί το καλλιεργούν συµπληρωµατικά, σε εκτάσεις π.χ. µε ελιές, δεδοµένης και της εύκολης πώλησής του τόσο στη λαϊκή όσο και στα σούπερ µάρκετ.