BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πιο λίγα βοδινά σε στοκ «βλέπει» η Rabobank

Μειωµένα αναµένονται να είναι τα παγκόσµια αποθέµατα βοοειδών για το 2015 γεγονός που θα στηρίξει τις διεθνείς τιµές του προϊόντος, σύµφωνα µε την τελευταία έκθεση τρίµηνου της επενδυτικής τράπεζας Rabobank.

Πιο λίγα βοδινά σε στοκ «βλέπει» η Rabobank

4
0
«Η παγκόσµια προσφορά βόειου κρέατος εξακολουθεί να είναι περιορισµένη το α’ τρίµηνο του 2015, αν και οι εξαγωγές της Αυστραλίας παραµένουν σε υψηλά επίπεδα καθώς η ξηρασία συνεχίζει», τονίζει ο Angus Gidley-Baird, αναλυτής της Rabobank.

Όµως, σύµφωνα µε τις προβλέψεις του «Meat and livestock of Australia», τα σφάγεια το 2015 θα µειωθούν κατά 15% σε σχέση µε πέρυσι στην Αυστραλία. Έτσι, η µείωση των σφαγίων και κατ’ επέκταση των εξαγωγών βοδινών από την Αυστραλία σε συνδυασµό µε τα µειωµένα παγκόσµια αποθέµατα θα διατηρήσουν τις διεθνείς τιµές του προϊόντος σε υψηλά επίπεδα. «Βέβαια, η δυνατότητα αύξησης των τιµών στο βόειο κρέας θα εξαρτηθεί σε µεγάλο βαθµό από το πώς θα κινηθούν τα άλλα ζωικά προϊόντα και οι παγκόσµιες οικονοµικές επιδόσεις, καθώς η κατανάλωση βοδινού συνδέεται µε την αύξηση των εισοδηµάτων», τονίζει ο Baird

Επιπλέον, σύµφωνα µε την έκθεση της Rabobank, το αµερικανικό δολάριο παραµένει ισχυρό έναντι των νοµισµάτων των άλλων κρατών, βοηθώντας έτσι τις χώρες που εξάγουν στις ΗΠΑ να είναι πιο ανταγωνιστικές.  Τέλος, όσον αφορά την ΕΕ, η Rabobank σηµειώνει ότι το 2015 ξεκίνησε µε υψηλές τιµές στο βόειο κρέας σε συνέχεια του β’ εξαµήνου του 2014.  Στις υψηλές τιµές επέδρασε η ισχυρή ζήτηση για εξαγωγές µε ώθηση από το αδύναµο ευρώ.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία