BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Δεν βρίσκουν καρπούζια και τα πληρώνουν καλά

Σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι βρίσκονται οι φετινές τιµές εξαγωγής για το υπαίθριο καρπούζι της Τριφυλίας, που διαµορφώνονται στα 50-55 λεπτά το κιλό. Πρόκειται για τις πρώτες εξαγωγές της φετινής χρονιάς, που ξεκίνησαν στις 21 Μαΐου απ’ την Τριφυλία, την πιο πρώιµη περιοχή παραγωγής υπαίθριου καρπουζιού στην Ελλάδα.

Δεν βρίσκουν καρπούζια και τα πληρώνουν καλά

3
0
«Το προϊόν κατευθύνεται σε Λιθουανία, Ιταλία, Βουλγαρία, αλλά και στην εσωτερική αγορά», επισηµαίνει ο παραγωγός Μπάµπης Παπαδόπουλος, συµπληρώνοντας ότι η ζήτηση είναι αυξηµένη τόσο απ’ το εξωτερικό όσο και από την εγχώρια αγορά (σούπερ µάρκετ κτλ). «Θέλουν να φορτώσουνε και δε βρίσκουνε», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Κι αυτό καθώς αυτή την περίοδο βρίσκονται ελάχιστες ποσότητες στην αγορά (µετά τις 26 του µήνα µπαίνει σε φουλ παραγωγή η καλλιέργεια υπαίθριου καρπουζιού στην Τριφυλία, ενώ και από τα θερµοκήπια δεν παράγονται µεγάλες ποσότητες, σε αντίθεση µε την ίδια περίοδο άλλες χρονιές). Αυτό, βέβαια, προβληµατίζει τους παραγωγούς, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες σύµπτωσης των µεγαλύτερων ποσοτήτων υπαίθριων καρπουζιών µε τα περισσότερα θερµοκηπιακά της Ηλείας, των οποίων η συγκοµιδή φαίνεται να αρχίζει µετά τις 25-30 Μαΐου.

Αυτό το διάστηµα η τιµή παραγωγού για το θερµοκηπιακό καρπούζι της Ηλείας είναι στα 60 λεπτά το κιλό (οι βαρέλες) και 50 λεπτά το κιλό (τα στρογγυλά), κατά 10 λεπτά περίπου παραπάνω από πέρυσι. Οι εξαγωγές από την περιοχή έχουν ξεκινήσει –σε Ουγγαρία, Αυστρία κ.α., µε τιµή τα 65 λεπτά το κιλό (για τις βαρέλες θερµοκηπίου).

Στην περιοχή την Τρίτη 19 Μαΐου σηµειώθηκε χαλαζόπτωση, µε αποτέλεσµα να καταστραφούν πολλές εκτάσεις υπαίθριου καρπουζιού. ∆είτε περισσότερα στο ένθετο Fresher.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία