BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Η «ελληνική τρικυμία» παρέσυρε και το πετρέλαιο

Κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι επέστρεψε η τιμή του πετρελαίου με τους επενδυτές να προσπαθούν να ζυγίσουν τις πιθανές επιπτώσεις στη ζήτηση από την ελληνική κρίση και, ταυτόχρονα, να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας πάνω στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που λήγει την επόμενη εβδομάδα.

Η «ελληνική τρικυμία» παρέσυρε και το πετρέλαιο

4
0
Στο επίκεντρο της προσοχής εξακολουθεί να βρίσκεται πάντα και η υπερπροσφορά του «μαύρου χρυσού» με την Βarclays να διακινδυνεύει πρόβλεψει ότι τα θεμελιώδη της αγοράς δείχνουν περαιτέρω πτώση μέχρι το τέλος του χρόνου. «Οι τιμές θα είναι αντιμέτωπες με πτωτικές πιέσεις για το υπόλοιπο του έτους λόγω των ανθεκτικών αποθεμάτων πετρελαίου», σημειώνουν αναλυτές της τράπεζας.

Την Πέμπτη η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Ιουλίου υποχωρούσε κατά 57 σεντς ή 1% στα 59,70 δολάρια το βαρέλι, έχοντας χάσει 1,2% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Την ίδια στιγμή, το αργό τύπου brent παραδόσεως Αυγούστου υποχωρούσε κατά 29 σεντς ή κατά 0,5% στα 63,20 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου

Έμπειροι αναλυτές προειδοποιούν ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να πλήξει τη ζήτηση σε όλη την Ευρώπη

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία