BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Βολική λύση για κατανάλωση τα μανταρίνια

Όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζει το µανταρίνι στις προτιµήσεις των καταναλωτών και αυτή η αυξηµένη ζήτηση οδηγεί πολλούς παραγωγούς σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία χρόνια να εγκαταλείπουν τα άλλα εσπεριδοειδή, υπέρ τους.

Βολική λύση για κατανάλωση τα μανταρίνια

0
0
Μάλιστα, η παραγωγή φέτος αναµένεται να είναι αυξηµένη γύρω στο 30% στη Λακωνία και στο Άργος, ενώ αύξηση παρατηρείται και στην Αιτωλοακαρνανία. Για µεγαλύτερη παραγωγή στα µανταρίνια κάνει λόγο και ο παραγωγός Χρήστος Τριµπόνιας από την Αµυγδαλίτσα Αγρολίδας, ο οποίος τονίζει ότι στην περιοχή οι τιµές για εξαγωγή αγγίζουν τα 28-30 λεπτά το κιλό.

«Αρκετοί παραγωγοί επιλέγουν µε εµβολιασµό ή εκρίζωση πορτοκαλιών να στραφούν στα µανταρίνια, καθώς έχουν υψηλότερη ζήτηση τόσο για εγχώρια κατανάλωση όσο και για εξαγωγή», σηµειώνει στην Agrenda ο παραγωγός και γεωπόνος Ηλίας Ντίνης από την Κεστρίνη του ∆ήµου Σαγιάδας και προσθέτει ότι εκεί οι τιµές φέτος για τις Κληµεντίνες κυµαίνονται από 23-26 λεπτά το κιλό.

Επικερδής επιλογή στις ΗΠΑΤην αυξηµένη ζήτηση και την καλλιεργητική στροφή προς τα µανταρίνια και στην Αµερική , καταγράφει η Rabobank σε πρόσφατη µελέτη της µε τον τίτλο: «Εσπεριδοειδή στις ΗΠΑ: Πώς τα µανταρίνια αλλάζουν το παιχνίδι». Οι καταναλωτές τα επιλέγουν µε βάση το µέγεθος, την έλλειψη σπόρων, τη γεύση και το χαρακτηριστικό του εύκολου καθαρίσµατος, σηµειώνει ο Roland Fumasi, αναλυτής της Rabobank και συντάκτης της έκθεσης., κατατάσσοντας τον προιόν σε µία επικερδής επιλογής για τους καλλιεργητές. Μάλιστα στην Καλιφόρνια τα στρέµµατα µε µανταρινιές έχουν αυξηθεί κατά 250% την τελευταία δεκαετία

Τρεις ποικιλίεςΟι ποικιλίες µανταρινιών που πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα είναι οι Κληµεντίνες, τα Ορτανίκ και τα Νόβα. «Το µεγαλύτερο µερίδιο κατέχουν οι Κληµεντίνες και τα Ορτανίκ, ενώ τα Νόβα κερδίζουν συνεχώς έδαφος καθώς αποδεικνύεται πιο ανθεκτική, εµπορεύσιµη και εξαγώγιµη ποικιλία», τονίζει ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού Αγ. Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας, Sparta Orange, Πέτρος Μπλέτας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία