BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πολύ χλωρό φασολάκι έβγαλε μαζί ο ήπιος καιρός

Γύρω απ’ το κόστος βρίσκονται οι τιµές παραγωγού για τα χλωρά υπαίθρια φασολάκια αυτό το µήνα, σύµφωνα µε τους καλλιεργητές. Στις τιµές αυτές, που είναι σχεδόν οι µισές απ’ την ίδια περσινή περίοδο και στην καλύτερη περίπτωση καλύπτουν το κόστος παραγωγής, όπως λένε οι καλλιεργητές, οδήγησε και η σύµπτωση αρκετών ποσοτήτων φέτος στην αγορά, σε αντίθεση µε άλλες χρονιές, υπαίθριου φασολιού από Καλαµάτα και Φθιώτιδα και θερµοκηπιακού λόγω του ήπιου χειµώνα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Πολύ χλωρό φασολάκι έβγαλε μαζί ο ήπιος καιρός

3
0
 Επίσης, στη Φθιώτιδα φυτεύτηκαν περισσότερα υπαίθρια λόγω της καλής περσινής χρονιάς.
«Συνήθως όταν ξεκινούσε η συγκοµιδή στη Φθιώτιδα, η Καλαµάτα ήταν στα τελειώµατα», λέει στην Agrenda ο παραγωγός Ανέστης Σοροπάνης.

Ωστόσο, τη φετινή σεζόν το φασολάκι απ’ τη Φθιώτιδα, όπου άρχισε να µαζεύεται κατά 10 µέρες περίπου νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως, συνέπεσε µε το υπαίθριο της Καλαµάτας, που είχε ξεκινήσει να µαζεύεται από τις 22 Απριλίου, και το θερµοκηπιακό.



Έτσι, οι τιµές παραγωγού στη Φθιώτιδα ξεκίνησαν αρχές Μάη από τα 0,80-1,20 ευρώ το κιλό και τις 2 τελευταίες ηµέρες είναι στα 0,70-1 ευρώ για τα Μπαρµπούνια που καλλιεργούνται κυρίως στην περιοχή, ενώ πέρυσι οι πρώτες τιµές ήταν 1,50-1,70.

Βέβαια, σύµφωνα µε εκτιµήσεις παραγωγών, από 1η έως 15 Ιούνη περίπου, που η συγκοµιδή της Θήβας θα είναι στο φουλ, είναι πολύ πιθανό να εµφανιστεί κενό στην αγορά και να υπάρχουν λίγα φασολάκια αυξάνοντας το ενδεχόµενο όσοι έχουν φυτεύσει όψιµα να λάβουν καλύτερες τιµές.

Να σηµειωθεί ότι οι αποδόσεις σχεδόν σε όλες τις περιοχές ήταν µειωµένες φέτος λόγω της διαφοράς θερµοκρασίας ανάµεσα στην ηµέρα και στη νύχτα τον Απρίλιο.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία