BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Φουλ επενδύσεις στα πουλερικά Λευκορωσίας

Αύξηση σχεδόν 70% στους 596.000 τόνους σε ένα διάστηµα µόλις 5 ετών, από το 2010 έως το 2015, σηµείωσε η παραγωγή πουλερικών της Λευκορωσίας και τώρα η χώρα δηλώνει έτοιµη να διεισδύσει περισσότερο στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Φουλ επενδύσεις στα πουλερικά Λευκορωσίας

1
0
Ωστόσο, όπως σηµειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο γεωργίας της Λευκορωσίας τα επόµενα 5 χρόνια από τώρα ο στόχος δεν θα είναι µόνο η περαιτέρω αύξηση του όγκου αλλά και η µείωση του κόστους παραγωγής ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί διεθνώς.

«Καταφέραµε να αυξήσουµε τον όγκο παραγωγής µέσα σε 5 χρόνια χάρη στον εκσυγχρονισµό περισσότερων από 500 µονάδων εκτροφής πουλερικών», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός γεωργίας της χώρας Βαλεντίνα Οντίντσοβα στην ιστοσελίδα Global Meat News. «Επίσης, έγιναν επενδύσεις σε εισαγωγές νέων φυλών και διασταυρωµένων φυλών κοτόπουλων από το εξωτερικό καθώς και σε νέες εγχώριες γραµµές αναπαραγωγής και έτσι καταφέραµε να αναβιώσουµε την παραγωγή πουλερικών», σηµειώνει η Οντίντσοβα.

Επίσης, το ίδιο διάστηµα των 5 ετών οι εξαγωγές πουλερικών της Λευκορωσίας αυξήθηκαν κατά 22% στους 136.600 τόνους. Να σηµειωθεί ότι η Λευκορωσία εξάγει κυρίως στις εξής χώρες: Ρωσία, Αρµενία, Καζακστάν, Μολδαβία, Ουζµπεκιστάν και Τατζικιστάν. Σηµειώνεται, ότι σε επίπεδο ΕΕ οι τιµές των πουλερικών σηµείωσαν κάµψη αυτή την εβδοµάδα στα 1,78 ευρώ το κιλό από τα 1,88 ευρώ το κιλό (-1,65%). Μικρότερη, τέλος  ήταν η µείωση τιµών για τα πουλερικά στις ΗΠΑ (-0,62%) από τα 94,88 σεντς ανά λίµπρα στα 94,29 σεντς ανά λίµπρα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία