BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Τα ψηλά επίπεδα δοκίμασε η πατάτα τύπου σπούντα

Σταθεροποίηση έχει σηµειωθεί κατά µέσο όρο στα 29 λεπτά το κιλό στην ελληνική αγορά για τις πατάτες Νευροκοπίου, που έχουν µαζευτεί κατά 90-95%, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Τα ψηλά επίπεδα δοκίμασε η πατάτα τύπου σπούντα

0
0

Να σηµειωθεί ότι οι µεγαλύτερες ποσότητες από αυτές πουλήθηκαν µεταξύ των 23-35 λεπτών το κιλό. «Ωστόσο, τις υψηλότερες τιµές έλαβε µόλις το 20% της παραγωγής, που αντιστοιχεί στην ποικιλία σπούντα». Αυτό αναφέρει ο τεχνολόγος γεωπόνος της ΕΑΣ ∆ράµας, Μ. Λαφαζανίδης. Υπενθυµίζεται ότι πέρσι οι τιµές παραγωγού ακολούθησαν την εξής πορεία: 24-25-36 λεπτά το κιλό. Ενώ για µικρό διάστηµα η ποικιλία σπούντα έπιασε και τα 38 λεπτά το κιλό, σύµφωνα µε τον Μ. Λαφαζανίδη.

Παράλληλα σε Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία οι πρόσφατες βροχοπτώσεις οδήγησαν σε ζηµιές στις φετινές πατάτες που ξεκινούν να µαζεύονται στις 15 Νοεµβρίου, όπως σηµειώνει ο παραγωγός από το Καπελέτο Ηλείας, Ν. Γεωργακόπουλος. «Θα πάνε καλά οι ελληνικές πατάτες γιατί είναι ακριβές οι εισαγόµενες γαλλικές, καθώς φτάνουν 50 λεπτά το κιλό στην Αθήνα. Αν συνεχίσουν έτσι θα πάνε καλά οι δικές µας», προσθέτει ο παραγωγός από την Ηλεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος ήταν µια ξηρή χρονιά για την καλλιέργεια πατάτας µιας και δεν έβρεξε το καλοκαίρι και αυτό συνετέλεσε στο γεγονός να µην αναπτυχθούν ασθένειες. Επίσης, η φετινή χρονιά -µε βάση τον Μ. Λαφαζανίδη- χαρακτηρίζεται ως καλή από άποψη των αποδόσεων σε σύγκριση µε την περσινή που ήταν εξαιρετική καθώς σηµειώθηκε  µείωση κατά προσέγγιση 10%.

Τέλος, οι εξαιρετικές συνθήκες ξηρασίας αποτέλεσαν πρόβληµα και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Γλίτωσαν µόνο οι περιοχές που είχαν συστήµατα άρδευσης. Αλλά νοτιοδυτικά στο Βέλγιο και τη Βαλλονία υπάρχει σοβαρό πρόβληµα µε τις παραγωγές πατάτας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία