BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πιθανή επέκταση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου και το 2018

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σίγουρος ότι θα επεκταθεί και μετά το τέλος του 2017 η συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου με στόχο τη μείωση των αποθεμάτων.

Πιθανή επέκταση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου και το 2018

1
0

Ενώ η αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικών πετρωμάτων στην Αμερική και η παύση λειτουργίας των διυλιστηρίων για συντήρηση έχουν επιβραδύνει τον αντίκτυπο των περικοπών από τον ΟΠΕΚ και τους εταίρους του, οι παραγωγοί είναι αποφασισμένοι να επιτύχουν το στόχο τους να μειώσουν τα «φουσκωμένα» αποθέματα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Khalid Al-Falih στο συνέδριο πετρελαίου και αερίου της Ασίας στην Κουάλα Λουμπούρ. Ανέφερε δε πως είναι βέβαιος ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα επανέλθει σύντομα και θα επιστρέψει σε μια «υγιή κατάσταση».

Η αύξηση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου έχει ενισχύσει τις ανησυχίες ότι ο ΟΠΕΚ και οι συνεργαζόμενες χώρες δεν καταφέρνουν να μειώσουν την υπερπροσφορά ώστε να αυξηθούν οι τιμές.

Το πετρέλαιο έχει χάσει όλα του τα κέρδη από τα τέλη του 2016, όταν συμφωνήθηκε η μείωση της παραγωγής και πολλά κράτη είπαν έκτοτε ότι θα στηρίξουν μια επέκταση της εξάμηνης συμφωνίας που ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σαουδάραβας υπουργός έκανε λόγο για πιθανότητα επέκτασης της συμφωνίας και πέραν του 2017.

Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία που δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ, επίσης θεωρεί ότι μια επέκταση είναι αναγκαία, σύμφωνα με τον υπ. Ενέργειας, Alexander Novak. Οι παραγωγές χώρες συμφώνησαν πέρυσι να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Νέα συνάντηση του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη στις 25 Μαΐου, όπου και θα αποφασιστεί η επέκταση ή μη της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής μαύρου χρυσού.

Πηγή: Bloomberg-newmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία