BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Χάνει την αγορά του Πάσχα η θερμοκηπιακή ντομάτα

Να ξεχάσουν όσα ήξεραν καλούνται οι παραγωγοί θερμοκηπιακής ντομάτας στην Κρήτη που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια ανέμεναν να… ρεφάρουν οικονομικά την περίοδο των ημερών του Πάσχα. Φέτος, όπως αναφέρουν στην Agrenda οι ίδιοι οι παραγωγοί οι τιμές δεν αναμένεται να καταγράψουν άνοδο νωρίτερα από τις 10 Απριλίου, δηλαδή την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Χάνει την αγορά του Πάσχα η θερμοκηπιακή ντομάτα

3
0

Αυτό αποδίδεται, όπως λένε, στο γεγονός ότι μέχρι την περίοδο εκείνη θα έχει «ξεστοκάρει» ένα σημαντικό ποσοστό της παραγωγής ενώ τότε εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να αυξάνεται και η κατανάλωση. Εν τω μεταξύ στα τέλη του μήνα εκτός της Κρήτης αναμένονται στην αγορά τα θερμαινόμενα θερμοκήπια της Τριφυλίας και η παραγωγή της Πρέβεζας.

Ο «κακός» Φλεβάρη
Για την εμπορική πορεία του προϊόντος μίλησε στην εφημερίδα Agrenda ο Γιώργος Χατζάκης, παραγωγός από την Ιεράπετρα, σημειώνοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες η τιμή της ντομάτας στην περιοχή δεν ξεπερνούσε τα 25 λεπτά το κιλό. «Ξεκινήσαμε να κόβουμε στα τέλη του Οκτωβρίου. Το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο το μέσο όρο της τιμής ήταν 75 λεπτά. Μετά τις 10 Ιανουαρίου ξεκίνησε η κατρακύλα», όπως εξηγεί. Ο ίδιος, μάλιστα προσθέτει ότι «ο χειρότερος μήνας ήταν ο Φεβρουάριος. Εμείς ολοκληρώνουμε τη συγκομιδή τον Ιούνιο και πάντα σε συνάρτηση με την τιμή. Αν για παράδειγμα με αυτές τις τιμές είμαστε στον Ιούνιο θα είχαμε σταματήσει να κόβουμε»


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Μαρτίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία