BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Από αρχές Σεπτέμβρη τα πρώτα πριμ για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

Στο τελικό στάδιο µπαίνει η αξιολόγηση των 11.767 φακέλων Νέων Αγροτών, µε τα πρώτα αποτελέσµατα να έχουν ήδη αναρτηθεί σε κατά τόπους ∆ΑΟΚ, ενώ αναµένεται µέσα στον Αύγουστο η ολοκλήρωσή τους, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Agrenda.

Από αρχές Σεπτέμβρη τα πρώτα πριμ για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

1
2
Mάλιστα, για όσες περιφέρειες ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, η καταβολή των πριμ στους δικαιούχους αναμένεται να πραγματοποιηθεί απο το Σεπτέμβριο.

Η πρώτη που ανακοίνωσε αποτελέσµατα είναι η Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση ∆υτικής Ελλάδος χωρίζοντας τη σχετική λίστα των δικαιούχων σε δύο κατηγορίες, τους «άµεσους» και τους «επιλαχόντες», σηµειώνοντας πως σύντοµα θα ξεκινήσει η καταβολή του πριµ των 14.697.500 ευρώ στους συνολικά 848 άµεσους δικαιούχους.

Στην ανακοίνωση της τελικής κατάταξης προέβη και η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης µε τους δικαιούχους να φτάνουν εν προκειμένω τους 724 και το πριµ να ανέρχεται κατά µέσο όρο στα 17.300 ευρώ


Πάντως, ειδικά όσον αφορά τους επιλαχόντες γίνονται προσπάθειες να µην µείνουν «στην απ’ έξω» και να εξασφαλιστεί επιπλέον χρηµατοδότηση, Επιπλέον ο αριθµός των απορριπτόµενων αναµένεται µικρός καθώς υπάρχει οδηγία να απορροφηθεί ο µεγαλύτερος όγκος των κονδυλίων

Με δηλώσεις του στην Agrenda ο διευθυντής αγροτικών υποθέσεων της Αποκεντρωµένης ∆ιεύθυνσης Πελοποννήσου, Ευάγγελος ∆εληγιάννης, αναφέρει πως αναµένονται πλέον οι αποδοχές των εγκρίσεων  από τους αγρότες (σ.σ. περίπου 1 µήνας απαιτείται) και το πρώτο δεκαήµερο του Σεπτεµβρίου θα αρχίσουν οι πληρωµές στην Περιφέρεια, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης ∆υτ. Ελλάδος«Ολοκληρώθηκε από τη ∆ιεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Πελοποννήσου της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης, η αξιολόγηση των 1.015 φακέλων που υποβλήθηκαν για το πρόγραµµα εγκατάστασης νέων γεωργών.

Συγκεκριµένα, από το σύνολο των υποβληθέντων φακέλων και το όριο των διαθεσίµων πιστώσεων, οι 848 κρίθηκαν άµεσα δικαιούχοι και πρόκειται, σύντοµα να τους διανεµηθεί το ήδη εγκεκριµένο κονδύλι των 14.697.500ευρώ, οι 115 κρίθηκαν επιλαχόντες, για τους οποίους γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί επιπλέον χρηµατοδότηση 1.772.500 ευρώ από πιστώσεις του Υπουργείου Γεωργίας, ενώ µόνο 52 απορρίφθηκαν. Σηµειώνεται ότι η Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου, ∆υτ. Ελλάδας και Ιονίου είναι η πρώτη σε όλη τη χώρα που ολοκλήρωσε τη διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων και κατάταξης των δικαιούχων

Η προκαταβολή της πίστωσης, που αφορά το 70% του συνολικού ποσού, θα ξεκινήσει άµεσα και θα ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος του χρόνου».
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

06-08-2014 16:23Θάνος Βέρ.

Οι επιλαχοντες υπαρχει περίπτωση να πάρουν το πριμ ή.....

Απάντηση

05-08-2014 18:09ΝΙΚΟΣ ΣΑΠ

Οι νέοι αγρότες του προηγούμενου προγράμματος περιμένουν να πληρωθούν την 2η-3η δόση εδώ και ένα χρόνο (από τον Ιούλιο του 2013).Τί θα γίνει επιτέλους?Έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, έχουν κατατεθεί τα διαπιστευτήρια απο τα σεμινάρια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και ακόμη τίποτα.Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας και το κράτος μας κοροιδεύει.Έλεος πια....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία