BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Αντιχαλαζικά και παλιές ζημιές πληρώνει την Πέμπτη ο ΕΛΓΑ

Εκκαθαρίσεις ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο περασμένων ετών και αντιχαλαζικά πληρώνονται 22 Γενάρη.

Πώς να υπολογίστε την εισφορά στον ΕΛΓΑ οnline

1
0

Το ποσό των 255.600 ευρώ θα μοιραστεί την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου σε παραγωγούς που εγκατέστησαν στα κτήματά τους αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιβρόχινες μεμβράνες στους Νομούς Καβάλας, Λάρισας, Αργολίδας, Δράμας, Κορινθίας, Κοζάνης, Μεσσηνίας Ημαθίας και Πέλλας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ.

Επίσης από τον ΕΛΓΑ υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας μπορούν να υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2015.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ αναφέρει τα εξής: «Ο ΕΛΓΑ με γνώμονα την αρχή ότι «η πρόληψη αποτελεί επένδυση» και στην προσπάθειά του να συμβάλει σοβαρά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, επιχορηγεί προγράμματα εγκατάστασης μέσων ενεργητικής προστασίας, προκειμένου να προστατεύσει  αποτελεσματικά την αγροτική παραγωγή από φυσικούς κινδύνους (χαλάζι, υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις, παγετό).

 Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 22-01-2015 θα καταβληθεί το ποσό των 255.600 ευρώ σε παραγωγούς που εγκατέστησαν στα κτήματά τους αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιβρόχινες μεμβράνες στους Νομούς Καβάλας, Λάρισας, Αργολίδας, Δράμας, Κορινθίας, Κοζάνης, Μεσσηνίας Ημαθίας και Πέλλας, οι εγκαταστάσεις των οποίων παρελήφθησαν από τις επιτροπές παραλαβής.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας μπορούν να υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2015».

 

Εκκαθαρίσεις σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο

Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.273 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 11.542.165,73 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, τα 10.888.786,92 ευρώ αφορούν κυρίως εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπέλια, οπωροφόρα δέντρα, πατάτες, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, μαστίχα και καλοκαιρινές αροτραίες καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για το έτος 2014.

Επιπλέον τα 653.378,81 ευρώ αφορούν ενισχύσεις για τα προγράμματα ΚΟΕ «Ετήσιο 2011» (περονόσπορος στα αμπέλια) και «Πυρκαγιές 2012».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία