BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Εξισωτική, Άρθρο 68 τον Ιούλιο λέει ο Αποστόλου

Δίκαιη λύση στο θέμα των βοσκοτόπων έως τις 15 Σεπτεμβρίου που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα χαθεί ούτε ευρώ για τους δικαιούχους και εξόφληση, μέχρι το τέλος Ιουλίου, όσων τους οφείλονται ποσά για το άρθρο 68 και την εξισωτική των ετών 2013 και 2014, υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στους κτηνοτρόφους από τη Δράμα και τους γύρω νομούς, οι οποίοι, ωστόσο, παραμένουν άκρως επιφυλακτικοί για το κατά πόσο οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν.

Πέλεκυς 322 εκατ. για κακή διαχείριση βοσκότοπων

4
0

Το «ραντεβού» έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης που έκανε ο Ευάγγελος Αποστόλου στην ακριτική Δράμα και ήταν… θερμό. Δεκάδες οργισμένοι κτηνοτρόφοι και αντιπροσωπείες θεσμικών φορέων του κλάδου όχι μόνο από το νομό αλλά και από τις Σέρρες και την Καβάλα, πρόστρεξαν στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης και του ξεκαθάρισαν με αγανάκτηση πως ο κλάδος καταστρέφεται μέρα με τη μέρα και κανείς δεν κάνει τίποτε για να αποτρέψει αυτή τη δυσμενή εξέλιξη.

Αιχμή της αυστηρής κριτικής των παραγωγών ήταν προβλήματα όπως οι καθυστερημένες πληρωμές σε επιδοτήσεις (σ. σ. για την εξισωτική αναφέρθηκε πως όσοι δεν είχαν το 2014 βοσκότοπο δεν θα τη λάβουν), το «μπάχαλο» με το ζέον θέμα των βοσκοτόπων, το ζήτημα του καταρροϊκού πυρετού (σ. σ. πολλοί έχασαν μεγάλο μέρος του ζωικού κεφαλαίου, ενώ όσα ζώα γλίτωσαν έχουν έως και 50% μειωμένη απόδοση), αλλά και η δραστική αύξηση της φορολογίας, με τον υπουργό να δηλώνει πως τα περισσότερα από τα ζητήματα αυτά κληροδοτήθηκαν στην νυν κυβέρνηση και ότι γίνονται προσπάθειες για να επιλυθούν.

«Δεν μας άγγιξαν αυτά που μας είπε. Δεν υπήρξε κάτι ενθαρρυντικό στις ανακοινώσεις του. Αποχωρήσαμε με τα ίδια συναισθήματα επιφύλαξης», είπε στο Agronews ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Δράμας Παναγιώτης Λειβαδίτης, προσθέτοντας πως «έχουμε κουραστεί τόσα χρόνια να ακούμε από υπουργούς τις ίδιες υποσχέσεις για προβλήματα που μας απασχολούν εδώ και 20 χρόνια και ουσιαστικές λύσεις να μην δίνονται».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία