BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Mόνο με τάμα στην Παναγιά οι πληρωμές πριν το 15Αύγουστο

Με εύκολες, µεµονωµένες και χωρίς ιδιαίτερο «κόστος» πληρωµές για αναµπέλωση, αναδιάρθρωση καπνού και κάποια Σχέδια Βελτίωσης κύλησε η εβδοµάδα, κρατώντας ζεστή την αίσθηση του αγροτικού κόσµου ότι κάτι δείχνει να «τσουλάει» -έστω και µε αργό ρυθµό- µεταφέροντας ωστόσο τις ελπίδες για ουσιαστικές πιστώσεις τη βδοµάδα του ∆εκαπενταύγουστου.

Mόνο με τάμα στην Παναγιά οι πληρωμές πριν το 15Αύγουστο

1
0
Η κινητικότητα που διαφαίνεται στον τοµέα των πληρωµών ξεκίνησε από την περασµένη εβδοµάδα, µετά το κόλληµα ενός και παραπάνω µήνα, τηρουµένων βέβαια των αναλογιών, δεδοµένου ότι οι αρµόδιοι «εύκολα» επικαλούνται την οικονοµική ασφυξία της χώρας και τα άδεια ταµεία, που αφήνουν περιθώρια καθυστερήσεων.

Ωστόσο, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της Agrenda, έχει δοθεί µια κατεύθυνση στις αρµόδιες υπηρεσίες να κάνουν ότι µπορούν, προκειµένου να «ξεκολλήσει» το δυνατόν συντοµότερα ο φάκελος µε τα βιολογικά, τουλάχιστον για τις ξεκάθαρες περιπτώσεις, που θα µπορέσουν να προχωρήσουν και σε άµεσες πληρωµές. Κάτι το οποίο, όµως, δεν προβλέπεται για τη βιολογική κτηνοτροφία, αφού το µεγάλο µπλοκάρισµα οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ακόµα αποσαφηνιστεί η κατάσταση µε τα επιλέξιµα βοσκοτόπια. Στο ίδιο «κόλληµα» µε τις βοσκήσιµες γαίες µένουν σκαλωµένες και οι πληρωµές που αφορούν τα υπόλοιπα των εξισωτικών από το 2012 ως και σήµερα, αλλά και ένα κοµµάτι των ενστάσεων για το τσεκ του 2014 που αφορά τους κτηνοτρόφους. Άλλωστε, η αδυναµία πραγµατοποίησης πληρωµών φαίνεται να… διευκολύνεται από τις τρέχουσες δηµοσιονοµικές εκκρεµότητες της χώρας, οι οποίες και άφησαν άδεια τα αποθεµατικά των ταµείων.   

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Αυγούστου 2015
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία