BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Στον Σταθάκη για τα απλήρωτα οι τευτλοπαραγωγοί

Πολιτικά στηρίγματα με σκοπό την άσκηση πίεσης ώστε να γίνει η εξόφληση των 7 εκατ. ευρώ που έχουν λαμβάνειν από την ΕΒΖ ΑΕ, έναντι του προϊόντος που της παρέδωσαν το φθινόπωρο του 2015, αναζητούν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, μέσω αντιπροσωπείας τους που μεταβαίνει την Τετάρτη 11 Μαΐου στην Αθήνα.

0
0

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, παραγωγοί από τη Θεσσαλία, το Πλατύ Ημαθίας, τα Γιαννιτσά, τις Σέρρες και την Ορεστιάδα, πρόκειται να συναντηθούν το μεσημέρι της Τετάρτης με τον υπουργό Οικονομίας, κ. Γιώργο Σταθάκη, σε ένα ραντεβού, που κλείστηκε με τη μεσολάβηση κυβερνητικών βουλευτών από όλες τις περιοχές της χώρας, με εμπλοκή στην τευτλοκαλλιέργεια.

Κύριο αίτημα της αντιπροσωπείας των τευτλοπαραγωγών προς τον υπουργό, θα είναι το να μπει ένα τέλος στις υποσχέσεις για αποπληρωμή των οφειλόμενων, οι οποίες δίδονται, όμως, δεν τηρούνται, σε σημείο ώστε να έχει εξαντληθεί και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, πάνω από 6-7 μήνες, δηλαδή, από τη στιγμή που παρέδωσαν την πρώτη ύλη, χωρίς να λυθεί το πρόβλημα. Επίσης, θα συζητηθεί και το θέμα της διασφάλισης των χρημάτων για την πληρωμή της παραγωγής του 2016, προκειμένου να μη ζήσουν, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, οι παραγωγοί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις δυσάρεστες «περιπέτειες» του 2015 και του 2016.

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Αθήνα, εξάλλου, οι αγρότες, αμέσως μετά τη συνάντηση που θα έχουν με τον κ. Σταθάκη, σχεδιάζουν να μεταβούν και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό να διερευνήσουν τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα –περίπου 30 ανά στρέμμα- από το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης για τα τεύτλα, τα οποία τους οφείλονται για παρελθόντα (σ .σ. από το 2013 – 14) έτη.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία